Man våldtog hund i park: Chockerade vittnen kidnappade hunden och vill se mannen bakom lås och bom

Skriven av Johanna Frid

397 veckor sedan

|

13/10/2016
Foto: Elena Zhdanova
Foto: Elena Zhdanova
Mannen iakttogs när han släpade djuret till den lokala parken. Polisen vill inte gripa mannen men har gett honom en bot. Därför har djurrättsaktivister nu kidnappat hunden och betalat dess veterinärkostnader.

Medborgare i den ryska staden Salavat har enligt Mirror anmält en man för att ha våldtagit sin hund analt i en lokal park. 

Polisen anser dock inte att de kan göra så mycket åt saken, och därför valde oroade grannar att kontakta djurrättsaktivister som tog ett snabbt beslut att kidnappa djuret när ägaren var ute med den på promenad. 

De fick snabbt den medtagna bullterriern till en veterinär, som kunde konstatera svåra skador på ändtaren - som om någon hade rivit den på insidan. 

Foto: Elena Zhdanova

Veterinären meddelade att det nästan verkade lättare att avliva djuret, men ändrade åsikt och lät den genomgå tre operationer. Däribland ett ingrepp som tog tre timmar, enligt veterinären Aynur Makaev.

Foto: Elena Zhdanova

Den nuvarande ägaren, djurrättsaktivisten Elena Zhdanova, berättar att hunden numera heter Ramzes och har det mycket bättre. 

- Han har återfått aptiten och kan äntligen tömma tarmen själv. 

Foto: Elena Zhdanova

Enligt henne innebar uppmärksamheten i media att polisen såg sig tvungna att vidta åtgärder. 

De har därför i efterhand gett den tidigare ägaren en bot på motsvarande 330 kronor, vilket Elena är långt ifrån nöjd med.

Foto: Elena Zhdanova

Andra aktivister har därför startat en namninsamling för att få mannen bakom lås och bom.

Den har fått mer än 9 000 underskrifter enligt the Mirror.