Minns du honom? Du gissar aldrig hur mycket pengar han har

Ida Hansson

132 veckor sedan

|

09/01/2022
Den före detta barnskådespelaren verkar leva ett bra och hälsosamt liv.

Mason Reese, född 1965, kommer från en familj av enternaineres. Hans pappa, William "Bill" Reese, arbetade som scenograf och marknadschef. Masons mamma, Sonia Darrin, var en skådespelerska och spelade huvudrollen tillsammans med Humphrey Bogart i den ikoniska filmen The Big Sleep (1946).

Med tanke på föräldrarnas bakgrund är det kanske inte så konstigt att Mason tidigt i livet hamnade framför kameran. Som ung pojke växte han upp i New York City och gick i skolan på Manhattan. Han gick på Saint Michael's Montessori School, som var inrymt i St. Michael's Episcopal Church på Upper West Side.

Redan som 4-åring började Mason synas i tv-reklam. Ett av hans första uppdrag var för ett tvättmedelsföretag som heter Ivory Snow, där Mason valdes ut från en grupp på 600 andra barn som provspelade.

Mason hade bland annat stora framgångar med annonskampanjen för Ivory Snow. Han blev känd i Philadelphia och New Jersey som "the Ivory Snow Boy".

Han prisades också vid CLIO Award för sina framträdanden i reklamfilmer.

Masons pappa berömde honom och sa: "Han är ett väldigt sensuellt och taktilt barn - han älskar att röra och kyssa - och han avger bra vibbar", sa han till The Boston Globe 1973.

Enligt Mason själv fanns det några år mellan 1970 och 1973 där kommersiella jobb gick lite trögt. Men i slutet av 1973 kontaktades han av ett företag som gjorde skinka på burk. Ett märke som skulle förändra den unga pojkens liv för alltid.

När Underwood Deviled Ham gjorde honom till omslagspojken för deras berömda "Borgasmord"-kampanj blev Mason känd i hela USA.

I en intervju med The Boston Globe tillfrågades Mason hur många gånger han behövde träna på att säga "Borgasmord", som pojken med det röda håret och den speciella rösten bara log och sa: "Det gjorde jag inte. Jag fattade det. Första gången. "

Vissa människor har hävdat att Mason själv skapat ordet, men det finns fortfarande många olika teorier och förklaringar till hur "Borgasmord" uppfanns.

I en intervju med Chris Yandek bestämde sig Mason för att sätta saker i perspektiv:

"Vi vet självklart alla att det rätta ordet är, du vet, smörgåsbord. Det vet vi alla. Och jag minns att killen, som var regissören som arbetade med reklamagenten, hette Andy Doyle. Det var Andys jobb att få mig att göra vad de behövde göra,

"Så jag ville inte uttala ordet smörgåsbord fel eftersom jag kunde ordet och ville förmedla att jag var en smart pojke och visste vad det rätta ordet var. Men Andy var säker på att jag skulle uttala ordet fel."

Pengar och pojkvän

Enligt Celebrity Net Worth har den tidigare skådespelaren ett nettovärde på 1 miljon dollar.

Inte mycket är känt om hans integritet och förhållande, men 2018 fick en av hans relationer mycket uppmärksamhet. Vid den tiden parades Mason Reese ihop med en Instagram-modell med 174.000 följare.

Nu verkar Mason, som bara är 1,47 meter lång, leva ett bra och hälsosamt liv – till skillnad från många andra före detta unga stjärnor.

"Jag vill bara att folk ska veta att jag i slutändan är en ganska normal kille, du vet, som inte nödvändigtvis lever ett normalt liv. Jag är stolt över det jag har gjort. Du vet, jag är stolt över det jag har uppnått och jag hoppas sedan kunna göra en betydande skillnad igen, sa han till Chris Yandek 2015.