Psykolog får fängelsestraff: Utnyttjade 15-årig klient

Skriven av Ida Hansson

128 veckor sedan

|

08/12/2021
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 33-årig manlig psykolog har i fredags dömts till tio månaders fängelse för att ha begått ett sexuellt övergrepp mot en då 15-årig kvinnlig klient.

Det utspelade sig i början av året där psykologen under ett behandlingsmöte utförde övergreppet mot klienten.

Rätten i Holstebro, Danmark, har dömt den manliga psykologen, verksam i Holstebro, till tio månaders fängelse för utnyttjande av sin klients behandlingsberoende.

Vid ett behandlingsmöte i februari 2021 hade psykologen och klienten tagit en biltur i psykologens bil, och det slutade i ett skogsområde nära Holstebro. Här hade psykologen utan klientens medgivande rört vid henne på flera ställen på kroppen.

”Jag är väldigt glad att domstolen idag höll med mig om att det här fallet krävde ett märkbart fängelsestraff," säger Christian Skov Poulsen, biträdande åklagare vid Midt- och Västjyllands polisen, och fortsätter: 

"Det här är ett tydligt förtroendebrott mellan psykolog och klient och därför är jag också glad över att rätten nu nekat psykologen möjligheten att jobba med barn i framtiden". 

Psykologen nekades sin rätt att jobba med barn och unga under de kommande fem åren – både yrkesmässigt och i samband med fritidsaktiviteter.

Den tilltalade överklagade domen.