Skickat från himlen: Död kvinna ger en rörande julklapp till sin familj

Skriven av Ida Hansson

125 veckor sedan

|

29/12/2021
Foto: Privat
Foto: Privat
Brenda Schmitz dog i cancer för 17 år sedan, nu har hon i ett brev skickat en fantastisk kärlekspresent till familjen och makens nya fru.

Genom ett julönskeprogram på lokalradion har Brenda Schmitz nått ut till sin familj och gett dem en fantastisk julklapp, trots att det är sjutton år sedan hon dog i cancer.

Kvinnan från Iowa, som dog i äggstockscancer, lämnade sin man, David, och fyra söner förkrossade av sorg.

Strax före sin död gav Brenda ett brev till en icke namngiven vän. Vännen fick i uppdrag att leverera brevet till radiostationen när David hade blivit kär igen och hade hittat en kvinna som också skulle älska deras barn.

Och nu har David, efter Brendas död, förlovat sig med en kvinna som heter Jane, så det var dags att öppna brevet.

– Vi har gjort julönskeprogrammet i 20 år. Men vi har aldrig fått en önskan som denna, säger chefen för radiostationen Scotte Allen enligt Des Moines Register.

Änkligen bjöds omedvetet in i studion, där brevet från Brenda lästes upp.

Det lät så här:

"David är en fantastisk make och far. Jag vet att allt detta är extremt svårt för honom. Han är den som tar de bästa besluten för min familj och i slutändan hittar en omtänksam, medkännande och kärleksfull kvinna som kan hjälpa till att ta hand om pojkarna Hon måste vara en otrolig kvinna (jag önskar att jag kunde ha träffat din flickvän) för att ta sig an uppgiften som en stor utökad familj med orubblig kärlek och tillgivenhet och ett stort hjärta."

"Vi har fyra pojkar Carter, Josh, Justin och min lilla Max. Max är den yngsta på två år."

"Jag fick diagnosen direkt efter hans första födelsedag. Inget barn så ungt som Max borde förlora sin mamma, och jag får tårar i ögonen att tänka på det nu. Gud, vad jag kommer sakna att se honom och pojkarna växa upp till att bli fina män. Jag litar på att David kommer att försöka hindra Max från att glömma mig. Han är en så kolk, intelligent och stilig pojke."

"Min anledning till att skriva detta är att jag har en önskan till David och pojkarna, och kvinnan och hennes familj, om hon också har barn. Jag vill att de ska veta att jag älskar dem väldigt mycket och jag hoppas att de alltid kommer känna sig trygg i en värld av smärta."

"Jag hoppas att du kommer hjälpa mig att förändra deras liv för alltid, så att de vet att jag alltid är med dem."

När brevet lästes upp rann tårarna ner för kinderna på både studiovärden och David. Änkemannen var dock inte förvånad över att hans hustru lämnat en sådan gåva.

Sedan hennes död har familjen stött på flera tecken på att Brenda fortfarande är hos dem.

Den avlidna kvinnan hade tre önskningar:

1: En dag eller helg för att skämma bort Davids nya kärlek. "Hon förtjänar det. Få henne att le och låt henne känna att jag verkligen uppskattar hennes ansträngningar", skrev Brenda.

2: En magisk resa för hela familjen, där de kan skapa minnen som de alltid kommer att ta med sig.

3: En kväll med dryck, mat och skoj för läkare och sjuksköterskor som tog hand om Brenda under hennes sjukdom.

Med hjälp av sponsorer lyckades radiostationen uppfylla alla önskningar från den avlidna kvinnan för familjen, som får en resa till Disney World med allt betalt.