Sportstjärnans son dödad av rattfyllerist: Barnvagnen låg i två delar

Johanna Frid

410 veckor sedan

|

06/09/2016
Utrikes
Foto: Marcus Kowal/Facebook
Foto: Marcus Kowal/Facebook
Den svenska MMA-fightern Marcus Kowal såg sin sons barnvagn ligga på marken i två delar.

Sportstjärnans son  dödad av rattfyllerist: Barnvagnen låg i två delar

Den svenska MMA-fightern Marcus Kowal såg sin sons barnvagn ligga på marken i två delar.

I lördags förändrades livet för alltid för Marcus Kowal och hans familj. Hans 15 månader gamla son dödades av den 72-åriga Donna Marie Higgins som är misstänkt för rattfylleri. Det skriver Expressen.

Marcus Kowal, som sen många år är bosatt i USA, låg och sov den ödesdigra lördagen. Hans flickväns 15-åriga syster var ute och gick med parets 15 månader gamla son, Liam.

Plötsligt vaknade han av ljudet av sirener och fick en instinktiv känsla av att något var fel.

Hans flickvän Eder Mishel skyndade sig ut för att se vad som hade hänt, när en granne kom springande med tårar i ögonen och ropade ”din son, din son”.

- Jag trodde att han var död. Jag såg hur barnvagnen låg där i två delar. Och Liams lilla gröna groda som han alltid hade med sig låg på gatan, säger Marcus Kowal till Expressen.

På väg till sjukhuset fick de veta att Liam fått en fraktur och punkterat en lunga, och därför levde hoppet att han skulle klara.

Men när Liam blev undersökt på sjukhuset upptäckte läkarna att Liam hade fått så allvarliga hjärnskador att han var hjärndöd.

För pojkens föräldrar dog allt hopp om att han skulle överleva. Därför har de bestämt sig för att donera Liams organ.

Eder Mishels 15-åriga lillasyster träffades också av den rattfulla bilisten. Hon bröt båda benen och har genomgått en operation. Hon är fortfarande djupt chockad och känner sig skyldig för olyckan.

- Hon känner att det är hennes fel men hon kunde ju inte ha gjort något. Hon säger att hon önskar att det var hon som var hjärndöd istället. Nu är vår uppgift att vara ett så bra stöd som möjligt för henne och få henne att förstå att hon inte kunde ha gjort något annorlunda.

Den 72-åriga kvinnan som körde bilen, Donna Marie Higgins, smet från olyckan, men tack vare tre vittnen som körde efter henne blev hon senare gripen av polisen.

De kunde snabbt konstatera att hon var berusad. Hon är nu officiellt misstänkt för både rattfylleri och för att ha kört på Liam och därefter flytt från platsen.

Paret väntar nu på att rättegången mot kvinnan ska starta.