Tragiskt: Ungt par dör båda inom loppet av några dagar

Johanna Frid

403 veckor sedan

|

23/09/2016
Fem dagar efter att den 26-åriga kvinnan förlorade sin man drog hon själv sitt sista andetag.

Et ungt par som båda led av cystisk fibros har båda avlidit.

I tisdags gick Katie Prager, 26, bort, efter att hon fem dagar tidigare förlorat sin man Dalton Prager. Det skriver Metro.co.uk

Hennes sista önskan var att se sin man men läkarna varnade mot det eftersom han kunde smitta henne med en infektion.

Artikeln fortsätter under bilden.

Paret hade den senaste tiden varit tvungna att bo på olika ställen och hade senast varit tillsammans på sin femårsbröllopsdag i juli.

Efter Katie Pragers död skrev hennes mamma på Facebook.

- Jag vet att Dalton väntar med öppna armar tillsammans med hennes farmor och mormor och en stor samling av familj och vänner som gick bort före henne. 

Artikeln fortsätter under bilden.

Både Katie Prager och hennes man fick en lungtransplantation, men operationerna hjälpte inte.  hendes mand blev lungetransplanteret, men operationerne hjalp ikke.

Dalton Prager försökte besöka sin fru innan han dog, men hans hälsa kom i vägen. 

För att betala för sina sjukhusräkningar och kommande begravning skapade Katie Prager själv en insamling på insamlingssidan YouCaring. Den andra september blev sista gången hon uppdaterade den.

Artikeln fortsätter under bilden.

- Den senaste veckan har varit väldigt känsloladdad, och beslut är fattade som inte ska behöva fattas av någon i tjugoårsåldern med hela livet framför sig. I fredags träffade min familj och jag hospicet officiellt och beslutet togs at flytta mig från sjukhuset till hospicet. Det händer för många saker i min kropp för att de ska kunna ordna det, skrev hon.

I lördags firade Katie Pragers familj tidig jul med henne. Hennes mans död var för svår för att hon skulle kunna prata om det. 

Artikeln fortsätter under bilden.

- Jag ska snart träffa honom, sa hon till tidningen Lexingon Herald-Leader kort före sin död.