Trillingmamma drar fram bröstpumpen på planet: Genast kommer flygvärdinnan fram för att stoppa henne

Skriven av Ida Hansson

Att amma trillingar är ett stort jobb. Jenna fick hela tiden pumpa ut mjölk så hon var säker på att det räckte. Även när hon flyga. Men när hon höjde bröstpumpen kom flygvärdinnan och bad henne sluta. Sedan bad hon Jenna följa med.

Det skrivs regelbundet i media om kvinnor som blivit ombedda att inte amma på kaféer eller andra offentliga platser.

Men upplevelsen Jenna Evans fick när hon var tvungen att flyga och var tvungen att pumpa ut mjölk till sina trillingar, är en helt annan och gladare historia.

(Artikeln fortsätter under bilden)

Foto: Privat

Med trillingar finns det mycket att göra. Inte minst när det gäller att se till att de får i sig tillräckligt med mat. Även när Jenna Evans åkte ensam på ett plan där barnen inte var med henne, var hon tvungen att pumpa ut mjölk till dem för att hålla igång mjölkproduktionen.

När hon satte sig kom en flygvärdinna och stoppade henne. Hon erbjöd Jenna Evans en förstklassig plats där hon kunde sitta lite mer stilla och avskärmad.

"Som ammande trillingmamma är det viktigt att inte hoppa över en bröstpumpssession, särskilt när du reser. Igår tillät två flygvärdinnor, Kaitlin K och Loretta, på min flight från Atlanta till Dallas, mig att få en tom förstaklassstol . "för att få mer utrymme och avskildhet medan jag pumpade ombord. De bjöd mig på snacks och gav mig MASSOR av mjölk under sessionen. Utöver det erbjöd en annan flygvärdinna, Tessa, mig också en tom förstaklassplats på vägen hem", skrev hon på flygbolaget Deltas Facebook-sida efter resan i februari.

Hon tackar flygbolaget och flygvärdinnorna för att de gjort hennes tid borta från barnen mer uthärdlig.

"Jag är otroligt tacksam för hur långt dessa människor gick för att göra min roll som mamma mycket lättare, och jag är imponerad av den vänlighet företaget visat mot amning och pumpning", skriver hon.

Inlägget har gillats mer än 60.000 gånger på Deltas Facebooksida. Företaget har för övrigt svarat att de är glada över att Jenna Evans hade en så bra upplevelse.