Tysk man dömd för att kastrera män på sitt köksbord - döms till åtta års fängelse

Ida Hansson

136 veckor sedan

|

08/12/2021
Utrikes
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En tysk domstolen har dömt en 67-årig elektriker för grov, farlig och misshandel för att ha tagit bort testiklarna på flera män på deras begäran, vilket orsakat en person att dog, rapporterade nyhetsbyrån dpa i tisdags.

En regional domstol i München dömde mannen till åtta år och sex månaders fängelse.

Den tilltalade, vars namn inte offentliggjordes av integritetsskäl, hade till en början också åtalats för mord genom underlåtenhet, men åklagare lade senare ner åtalet.

Mannen hade under rättegången erkänt att han erbjöd "kastrationer" på sado-masochistiska webbplatser och sa att flera män betalade honom pengar för att ha torterat dem och tagit bort deras testiklar, rapporterade dpa.

Under rättegången hade mannen även berättat att han utförde dessa operationer på sitt köksbord i staden Markt Schwaben, och berättade för sina offer att han var utbildad läkare, enligt nyhetsbyrån.

Den tilltalade sa i rätten att han kastrerade eller delvis amputerade könsorganen på åtta män, mellan juli 2018 och mars 2020.

Han förnekade dock ansvaret för vållande till en annan mans död, som dog flera dagar efter att den tilltalade utförde ett ingrepp på honom.

Den döde mannens kropp hittades i en låda av polisen tre veckor senare, rapporterar Evening Standard.