Ung kvinna tror hon är Madeleine McCann: Nu finns det nyheter

Skriven av Henrik R

64 veckor sedan

|

22/03/2023
Utrikes
Foto: Politi/Instagram
Foto: Politi/Instagram
Nu är det nyheter i fallet.

En ung kvinna har i en virala video påstått att hon är den försvunna Madeleine McCann. Nu finns det ny information i fallet.

En kvinna vid namn Julia Wendell, som hävdar att hon är Madeleine McCann på grund av att hon har samma ögonfel som Maddie, har delat sin övertygelse om detta på sociala medier, eftersom hon inte har kunnat få svar från polisen i Polen eller Storbritannien.

På sociala medier har hon vädjat om att få genomgå ett DNA-test för att bevisa att hon är den lilla brittiska flickan som försvann från en semesterlägenhet i Praia da Luz, Portugal, i maj 2007.

Men Francisco Marco, en privatdetektiv och chef för Metodo 3, det företag som har anlitats av Gerry och Kate McCann, är inte övertygad om Julias påstående, rapporterar Daily Star.

"Utan att känna till detaljerna på djupet, hänger det inte ihop för mig. Jag tror inte att det är hon", har Francisco Marco sagt till den spanska tidningen El Independiente.

Tidigt i sin utredning påstod Marco att han var övertygad om vem som hade tagit den då 3-åriga flickan och att han var nära att rädda henne från en pedofil liga i Nordafrika.

I samma veva lovade han i april 2021 att Madeleine skulle vara hemma "till jul".

Tyska polisen har uttalat flera gånger att de tror att de har mannen som rövade bort och mördade Madeleine bakom galler. De tror att det är den dömde Christian Brueckner som står bakom, men de har inte hittat tillräckligt med bevis i den här fallet.

Hans husbil, en karaktäristisk VW T3 Westfalia, påstås ha blivit sett i närheten av semesterorten Praia da Luz i Portugal, där den brittiska flickan försvann.

Brueckner är tidigare dömd för övergrepp mot unga flickor samt en rad inbrott. Det är känt att han har bott i Portugal mellan 1995 och 2007, och att han misstänks för flera våldtäkter och andra brott under den tiden.

Julia har upprepade gånger sagt att hon "kan" vara Madeleine och har hävdat att en traumatisk händelse har raderat nästan alla minnen från hennes barndom.

Hon är 21 år gammal, men tror att hon har fått fel födelsedatum. Madeleine föddes i maj 2003, vilket innebär att hon skulle vara 19 år gammal om hon fortfarande är i live.

"Jag tror att jag kan vara Madeleine. Jag behöver en DNA-test," skrev Julia på sin Instagram-profil.

"Polisens utredare från Storbritannien och Polen försöker att ignorera mig. Jag vill berätta min historia här. Hjälp mig."

Hon säger att hon inte kan vara säker på vem hon är om hon inte kan få en DNA-test: "Jag kan inte minnas att jag blev bortförd. Jag kan inte minnas nästan hela min barndom."

Gerry och Kate McCann har uttalat till Daily Star, via en talesperson, att de är "villiga att titta på alla ledtrådar".

"Familjen tar inga chanser. De är villiga att titta på alla ledtrådar. Det är viktigt att de tittar på alla faktorerna. Flickorna liknar varandra. Det är ingen tvekan om det," sades det.

"Om det hon säger är sant, finns det en möjlighet att det kan vara henne. Det hänger ihop."