Världens största katt: "Alla tror att han är en hund"

Skriven av Ida Hansson

122 veckor sedan

|

20/01/2022
Foto: Privat
Foto: Privat
En rysk kvinnas katt är så stor att många av misstag tror att det är en hund första gången de ser den.

Ryskan Yulia Minina bor i Oskol i Ryssland och har som många andra en katt som hon köpte för ungefär två år sedan, när den bara var en liten kattunge.

Den lilla kattungen skulle dock snabbt visa sig att inte vara en helt vanlig katt, eftersom den efter några månader började växa sig väldigt stor. Det skriver flera medier.

Kefir – som katten heter – är faktiskt så stor att många av misstag tror att han är en hund. Det skriver Ladbible. "Jag tror inte ens att en vanlig bebis kan bli så stor", har kattens ägare sagt.

Foto: Privat

"Han växte sig inte bara stor till utseendet, han är också väldigt smart och beter sig alltid lugnt. När vänner och bekanta kommer på besök är all uppmärksamhet på honom och han låter gärna folk klappa honom. Men när främlingar kommer på besök, så tror alla först att han är en hund", utvecklade hon.

Den stora katten väger 12,5 kilo, men är faktiskt inte ens fullvuxen än, då han bara är ett år och 10 månader gammal, och Minina förväntar sig därför att Kefir ska bli ännu större.

"Kefir är nu ett år och 10 månader gammal och väger 12,5 kilo. Han anses fortfarande vara en kattunge. Maine Coons kan fortsätta växa tills de är tre till fyra år gamla. Därför tror jag att han kan bli ännu större," säger Minia.

Hon förklarar dock att Kefirs stora storlek har orsakat henne en del problem och har därmed berättat: "[...] På natten gillar han att klättra upp på mig och sova. När han var kattunge var det inga problem för mig, men nu är han stor och tung, och visst är det svårt att sova så."

Även om Maine Coon är känd för att vara en stor ras är alltså 12,5 kilo fortfarande ovanligt, då en hankatt av rasen vanligtvis väger mellan sex och åtta kilo, medan en hona 'bara' väger mellan tre och sex kilo.