Vittne avslöjar ny detalj i Filippa-fallet: Blodigt spår fick polisen att spärra av fastighet

Skriven av Henrik R

60 veckor sedan

|

19/04/2023
Utrikes
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Nu har det framkommit varför polisen hade så stort intresse för en bostad på Fladholtevägen. En adress som Filippa aldrig hade besökt.

En speciell adress bara några hundra meter från platsen där Filippas övergivna cykel hittades, väckte enormt intresse från polisen och den danska befolkningen.

Under söndagen spärrade polisen av ett större område, och journalister fick besked om att flytta längre och längre tillbaka. Det var alltså ingen tvekan om att denna adress hade en avgörande betydelse för att hitta den försvunna flickan, men det var inte fallet.

En person som bor nära den aktuella adressen, men som vill vara anonym, har uttalat sig till mediet Sjællandske, och personen avslöjar varför polisen hade så stort intresse för bostaden på Fladholtevägen.

Fastighetsägaren hade nämligen slaktat höns på sin tomt nyligen, och det var blodet från dessa höns som fick polisens hundar att reagera.

Hundarnas reaktion ledde till att polisen spärrade av fastigheten, och det var också anledningen till att polisen började gräva med hjälp av grävmaskiner och spadar, eftersom de misstänkte att blodet kunde komma från Filippa och att hon kanske var begravd på tomten.

Lyckligtvis var det inte fallet.

Som de flesta känner till hittade polisen några timmar senare den unga flickan på en adress i Korsør, där en 32-årig man greps. Flickans mor uttalade dagen efter att hennes dotter mår bra under omständigheterna.