Dansk forskning: Det här gör cola med din penis

Johanna Frid

411 veckor sedan

|

27/08/2016
Vetenskap
Foto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.
Det uppseendeväckande resultatet överraskar forskarna.

Cola har länge varit känt som tändernas fiende nummer ett, precis som att ditt blodsocker och din lever inte mår helt bra av den bruna sockerrika drycken som är så populär hos både barn och vuxna. 

Men det finns ännu fler nackdelar med att dricka cola.

Dansk forskning avslöjar att manliga coladrickare träffas hårt - rakt i skrevet. 

Forskare från Köpenhamns universitet upptäckte 2010 att män som dricker mycket cola har färre och sämre sädesceller och löper högre risk för erektionsproblem. Det skriver den brittiska tidningen The Mirror som nyligen har uppmärksammat den uppseendeväckande forskningen. 

Män behöver enbart dricka en liter cola om dagen för att få ledsna små simmare och kämpiga förhållanden i dubbelsängen. En liter cola räcker för att reducera antalet sädesceller med 30 procent. 

Den danska studien har undersökt 2554 danska män - båda coladrickare och colahatare - och slutsatsen talar sitt tydliga språk. Det genomsnittliga antalet sädesceller per milliliter är 56 miljoner för män som inte dricker cola, eller enbart lite cola. För fans av den bubblande bruna läskedrycken är antalet sädesceller per milliliter enbart 35 miljoner. 

Det hör dock till historien att det är möjligt att avla barn med 36 miljoner per milliliter. 

Orsaken till att cola träffar rätt in i familjejuvelerna är ett mysterium för forskarna, som utesluter koffein som syndaren och istället pekar på en okänd ingrediens. Det är möjligt att det är ett sötningsmedel som kan förstöra artärer i Petter-Niklas genom att förhindra blodtillförseln. 

Vad det gäller erektionsproblem är det inte enbart cola som kan klandras för en motsträvig liten kompis i byxorna. Det är också en fråga om fysiska och psykiska faktorer.