Charlotte tjänar 70.000 kronor i månaden: Ändå vill ingen ha hennes jobb

Skriven av Ida Hansson

Foto: Instagram
Foto: Instagram
21-årig Johanna arbetar fem timmar om dagen och tjänar 70.000 kronor i månaden.

Charlotte Bosanquet har upptäckt ett fantastiskt sätt att tjäna pengar på. Hon kan tjäna upp till 70 000 kronor i månaden på sin verksamhet, men det är inte ett jobb för känsliga personer.

I en video på TikTok berättar hon om hur det har varit möjligt för henne att tjäna 2 000 pund på en vecka, vilket motsvarar cirka 26.200 kronor.

Det mest otroliga är att det inte krävs någon erfarenhet eller särskild utbildning för att ta efter hennes konst. Hon arbetar nämligen som en speciell typ av städerska, vilket hon gör fem timmar om dagen från måndag till fredag.

Allt började med att hon som universitetsstudent ville ha lite extra pengar. Därför bestämde hon sig för att börja städa. Det skriver nyheder24.dk. 

Men snart upptäckte Charlotte att hon faktiskt tyckte mycket om att ge gamla och smutsiga hem ett nytt liv. Detta har hon lyckats omvandla till en framgångsrik affärsverksamhet, där hon nu har nio anställda.

Idag driver hon ett företag med namnet Care Cleaning Services i Sydney, där hon särskilt fokuserar på att städa hos personer som "samlar" - dessa personer kallas även för hoarders. Hon säger att det från början var mycket "överväldigande" att stiga in i dessa människors hem.

Foto: Instagram

Hon har också valt att dela sin resa på TikTok, där hon ger en inblick i sin arbetsdag. Där visar hon att det i vissa fall handlar om hus där skräpet har tagit sig ända upp till taket.

Eftersom det handlar om mycket stora uppgifter innebär det att hon kan begära riktigt mycket pengar för att utföra arbetet. Faktiskt kan hon begära mellan 2 650 och 10 500 pund för sitt arbete, vilket motsvarar mellan 35.000 och 137.000 kronor.

Charlotte har också delat en video där hon ger en inblick i sina inkomster och utgifter. På så sätt visar hon också vad hon själv tjänar när allt är betalt.

Efter att ha betalat lön till sina anställda, utgifter för revisor, försäkring och faktureringssystem, har Charlotte kvar lite över 25.550 000 kronor i veckan för sig själv.

"Det låter som mycket pengar, men jag gillar att investera en del av dem i företaget. Jag tar också ut lite för mina besparingar, så jag kan spara till ett hus," säger hon.

Det ansträngande arbetet gör att hon kan tjäna upp till 3.300 kronor för bara tre timmars arbete. Detta har lett till att hon har fått en del kritik på sociala medier. Många tror nämligen att hon ljuger, men Charlotte har gjort det klart att så inte är fallet.

I en annan video säger hon att hon bara arbetar cirka fem timmar om dagen, men samtidigt tjänar hon också pengar på sina anställdas arbete. Företaget kräver dock hennes ständiga uppmärksamhet, varför hon mycket sällan är helt ledig.

Charlotte avslöjar också vad jobbet innebär. Bland annat måste hon använda handskar, kraftiga soppåsar och en mask. Hon kan utsättas för alla möjliga rysligheter, vilket inkluderar allt från ruttnande mat till läckande soppåsar och mögliga badrum.

När skräpet är borttaget börjar hon städa, kasta bort och rengöra. Här använder hon sig av alla möjliga smarta rengöringsmedel så att hon kan ta bort smuts eller mögel.

"Det är så lätt att anta varför någons hus är som det är. Men det finns så många faktorer som bidrar till en hamstrares hem", säger den 21-åriga kvinnan i sin video.

"Psykisk hälsa spelar en viktig roll för städningen i ens hem, så innan du kommenterar, tänk på vad du säger."

Charlotte berättar också att hon ibland försöker erbjuda sig att göra några av de sämsta jobben billigt eller till och med gratis.

"Att kunna hjälpa människor som känner att det inte finns någon väg ut är den bästa känslan i världen. Du måste bara satsa på det", säger hon.

Dessutom beskriver hon också sitt arbete som "terapeutiskt", men det är osannolikt att alla känner likadant. För Charlotte är dock regeln att "ju smutsigare, desto bättre".

En av hennes senaste uppgifter var att totalstäda ett hus, där hon hittade bland annat en död fågel och avföring på flera ställen i hemmet.