Fick en valp gratis - först senare upptäckte han att något inte stämde

Skriven av Henrik R

41 veckor sedan

|

28/08/2023
Viralt
Den unge mannen kunde inte stå emot valpen. Men, han fick en överraskning. Foto: Wolf Connection.
Den unge mannen kunde inte stå emot valpen. Men, han fick en överraskning. Foto: Wolf Connection.
Efter ett par dagar började den nya hundägaren bli fundersam.

En ung man från Tucson i staten Arizona i USA var såld från första stund. Hundvalpens stora ögon och öron gick rakt in i hjärtat. Så när mannen upptäckte att hunden behövde ett nytt hem tvekade han inte att slå till, skriver den amerikanska djursiten The Dodo.

Den lyckliga nyblivna hundägaren döpte djuret till Neo och tog honom med sig hem. Men det gick inte helt som planerat. Neo uppförde sig inte som andra hundar, noterade hundägaren efter bara några dagar. 

Neo var konstant väldigt nervös och ville bara vara med sin ägare - och bara sin ägare. Och om de åkte bil tillsammans kissade och bajsade Neo överallt. Men när Neo släpptes ut i trädgården när hans ägare skulle till jobbet var valpen mycket intresserad av andra hundar. Det var som att den letade efter en nära relation till andra hundar.

Trots att ägaren satt upp ett högt staket i trädgården grävde eller bet sig Neo ut för att komma till andra hundar. Grannarna släppte in valpen i huset, men han betedde sig avvisande mot dem trots att de gav honom godbitar. Han ville bara umgås med deras hundar. 

En dag fick grannarna nog av de otaliga besöken och tog Neo till hundhärbärget Humane Society of Southern Arizona i hopp om att ägaren och härbärget skulle kunna hitta en lösning för den oregerliga hunden.

På härbärget såg man genast att Neo inte var en helt vanlig hund. Det var Neos förvirrade och människoavvisande beteende som gjorde medarbetaren Maureen O’Nell misstänksam.

- Ni vet att det här inte är en hund, va? sa Maureen O’Neil när grannarna kom med Neo.  

Grannarna sa att de hade misstänkt att något inte var helt normalt.

Neo var en varg till både utseende (grå ögon, grov päls och avlång, skranglig kropp) och beteende (han undvek människor bortsett från sin ägare och letade som en galning efter en flock). 

Härbärget tog genast kontakt med ägaren för att berätta för honom att Neo var en varg och att man ska ha särskilt tillstånd för att ha den typen av djur. Den unge mannen blev mycket överraskad över beskedet, men han gick med på att lämna Neo på vargcentret Wolf Connection i Kalifornien, där Neo kan leva tillsammans med andra vargar i ett särskilt reservat.

På reservatet sattes Neo i karantän, tills veterinärerna var helt säkra på att allt var som det skulle med honom. Men den flocksökande krabaten bröt sig ut ur inhägnaden och in till de andra vargarna och hittade alfahonan Maya. 

Redan den första natten som Neo tillbringade med vargarna började han yla. Vargcentret var helt säkra: han hade hamnat på rätt ställe.