Flitig elev hade noll procents frånvaro i FEM år: Hoppades vinna en iPad med fick något annat istället

Skriven av Henrik R

41 veckor sedan

|

25/08/2023
Viralt
Privatfoto
Privatfoto
Han hade sett fram emot en iPad men gavs något helt annat istället.

Fem år i sträck. Så länge hade 16-årige Sam Stannard från Brighton i England gått till var enda lektion utan att frånvara en enda gång. Det skriver Dailymail.co.uk.

Medan hans klasskamrater alla hade varit sjuka, skolkat, varit med familjen på semester eller haft en annan anledning till att inte närvara i skolan, hade Sam inte haft någon sådan ursäkt.

Hon kom alltid i tid, och lämnade aldrig för tidigt.

Privatfoto

Som en klapp på axeln till de elever som hade noll procents frånvaro lottade skolan var år ut en iPad. Sam deltog alltid men vann aldrig.

Under fem års tid tackade Sam nej till semestrar och andra sociala arrangemang för att kunna upprätthålla sin perfekta närvaro för att kunna få en iPad.

Efter fem år bestämde sig skolan för att trots allt belöna Sam Stannard för hans imponerande närvaroregister.

Privatfoto

Sam fick istället en penna och ett diplom för sin fem år långa prestation.

Sam Stannard var, förståligt nog, något besviken över sitt pris och ångrade nu att han inte hade tagit några lediga dagar under de senaste fem åren.

Privatfoto

Sams pappa, 52-årige Lee Stannard, har senare också uttalat sig och sagt att skolan kunde ha gett hans son en iPad nu när han under fem års tid har hålls sin frånvaroprocent på noll.

- Han (Sam) var lite besviken över att ha kämpat så hårt för att sedan bli belönad med en penna. Man kunde ha trott att de skulle ha givit honom en iPad i och med att det var hans sista år, menar pappan.

Vi hoppas på att Sam i framtiden tillåter sig själv att vara lite ledig.