Föräldrar höll det hemligt i över 20 år: Tvillingar upptäcker en enorm hemlighet på sin 21-årsdag

Skriven av Jakob A. Overgaard

Foto: TikTok
Foto: TikTok
I över 20 år höll Heather och Colin Reid sina barn ovetande. Men på deras 21-årsdag skulle tvillingarna Erin och Joshua få den stora hemligheten avslöjad.

Den 25 januari 2002 föddes Joshua och Erin Reid från Sydafrika. Det var exakt en minut mellan tvillingarnas födslar. Det fanns bara en sak under födelsen som aldrig avslöjades för tvillingarna. Vem av de två som var äldst höll deras föräldrar hemligt i över två årtionden.

"Mina föräldrar ville undvika konkurrens mellan oss", förklarar 21-åriga Erin för Newsweek. Om man har syskon vet man hur ofta "Jag är äldst"-kortet spelas ut. Till exempel när man ska välja platsen bredvid föraren i bilen eller när man ska välja rummet i semesterlägenheten.

Det fanns ingen strid mellan Erin och Joshua, så de fick aldrig veta vem som var äldst. "Min mamma ville att allt skulle vara så rättvist som möjligt", tillade Erin.

De senaste 20 åren har hon och hennes bror alltid firat sin födelsedag tillsammans. Ingen av dem visste vem som var förstfödd. Men nu i maj ändrades det. Tvillingarna fyllde 21 år och deras föräldrar bestämde sig för att äntligen avslöja den stora hemligheten.

För att fira det beslutade Reid-familjen att hålla en ganska ovanlig "gender reveal"-fest. Sådana fester firas vanligtvis av par som vill avslöja det ofödda barnets kön på ett speciellt sätt innan födseln, ofta med hjälp av en konfettikanon. Och det var precis så det avslöjades.

I en TikTok-video, som hittills har fått cirka fem miljoner visningar, kan man se de två syskonen stå i en regnskur av rosa konfetti. Det avslöjades därmed att Erin var den hemlighetsfullt förstfödda.

"Det var värt allt och jag är väldigt nöjd med resultatet", säger Erin. "Det känns också bra att veta att jag på något sätt har en lillebror." Nu kommer hon att ta igen de år då hon aldrig stolt kunde säga att hon föddes först.