Främmande man trakasserade Stinas autistiske bror i affären: Hennes svar hyllas av tusentals

Skriven av Henrik R

39 veckor sedan

|

27/08/2023
Mannen kallade Stinas bror "retarderad" medan de var ute och handlade. Det skulle han inte ha gjort.

Bloggaren Stina Sanders blir just nu hyllad för sitt arga svar till en man som nyligen hånade hennes bror i en matbutik. 

Enligt ett inlägg på hennes blogg var hon ute och handlade med sin bror när en främmande man kallade honom retarderad. 

Just då stirrade Stina Sanders honom stint i ögonen, men hon fick inte sagt något. Därför har hon använt sin blogg. 

(Artikeln fortsätter under bilden)

- Min bror heter inte "retarderad". Han heter Jack. Men tack för att du pekade på det faktum att han är annorlunda. Han är faktiskt väldigt speciell. Ja, han kämpar med att läsa och skriva, och hans känsla för småprat är kanske inte imponerande. Men han sprider glädje när han ler. Ja, han kommer förmodligen aldrig få en bil eller ett jobb, men han gör åtminstone en insats för att vara den bästa person han kan vara. Ja, han kommer inte gifta sig eller skaffa barn, och han kommer att behöva vård 24 timmar om dygner, men han njuter åtminstone av livet och klagar aldrig

Hon berättar vidare att hon bestämde sig för att tycka synd om mannen i affären istället för att vara arg på honom.

- Jag är ledsen att du inte kan fira individualitet, och jag är ledsen att du är så oförstående inför andras känslor. Det måste ha varit en jobbig dag för dig. Kanske precis som vår? Jag vet att du såg Jack gå runt med fingrarna i öronen. Den gör han för att skruva ner ljuden, men nu börjar jag tro att han gör det för att skruva ner för folk som du. Du poängterade också att Jack gjorde konstiga grimaser, men de ser betydligt bättre ut än din aggressiva uppsyn, säger systern, som tillför: 

- Jag vet inte om du har barn eller någonsin kommer få det, men jag hoppas att du har någon i ditt liv som är lika speciell som Jack. Någon som öppnar dina ögon och ditt sinne för den riktiga världen och riktiga problem. Jag hoppas att du kom väl hem den där dagen och att du har kommit över dödsblicken jag gav dig i gång nummer 4. 

Stina Sanders hoppas också att mannen har insett att det var onödigt och sårande att säga elaka saker om Jack. 

- Jack är autistisk, och hans handikapp har aldrig varit ett problem. Det är bara den han är. Det enda problemet med hans handikapp är såna som du. Människor som inte kan acceptera dem som är annorlunda. Jag hoppas att du läser det här och inser att det är du som har problem, och att det kanske är du som har ett allvarligt mentalt handikapp, avslutar hon blogginlägget.

Sedan Stina Sanders la ut inlägget igår har det plockats upp av flera medier. Många berömmer hennes rättframma sätt.