Giftasvill kvinna med en bisarr fråga: "Får jag stämma dem som inte kommer till bröllopet?"

Skriven av Jakob A. Overgaard

53 veckor sedan

|

23/05/2023
Foto: Pexels @Irina Iriser
Foto: Pexels @Irina Iriser
En blivande brud har vänt sig till sociala medier för att få reda på om det är okej att stämma gästerna om de inte dyker upp på bröllopet.

Den blivande gifta kvinnan gick till Reddit och delade sitt dilemma. Hon inledde med följande: "Jag älskar min familj högt, men ibland är de konstiga." Hon var orolig för de ekonomiska konsekvenserna av sitt bröllop och avslöjade att hon ville ge ett "incitament" till gästerna för att få dem att komma.

Därför övervägde hon att lägga till en klausul i varje inbjudan där det stod: "Om de svarar och inte kommer, tar jag dem till rätten för kostnaden av deras del av maten och tjänsterna som jag har betalat för," och hon tillade: "Självklart finns det inga kostnader för dem om de svarar och faktiskt kommer."

Och hon avslutade med att fråga: "Är det för överdrivet?"

Människor blev förvånade och reagerade snabbt på det

Kvinnans meddelande utlöste kraftiga reaktioner från människor i forumet. En person reagerade starkt på hennes dilemma. Han sa att det var en "dum idé" och kommenterade: "Jag menar, om Mariah Carey kan stämma sin före detta fästman och vinna för att ha slösat hennes tid, är jag säker på att någon domare någonstans skulle höra detta nonsens."

En annan hånade: "Jag är ledsen, vad har jag just läst. Ganska säker på att denna brud inte kommer att få några svar om hon planerar att hota sin familj. Hon kommer att spara mycket pengar på catering eftersom ingen kommer."

En tredje användare, som går under namnet Mysterious-Mud-6017, försökte dock se hennes situation från en annan synvinkel: "Låter som att OP:s familj har svikit henne tidigare och gett henne möjligheten att betala pengar och sedan inte dyka upp... och förmodligen inte återbetalat OP för det. Hon är nog trött på att slösa pengar på saker som de säger att de kommer att delta i och sedan inte dyker upp..."