Han kan inte pussa sin flickvän offentligt: "Folk tror att jag är pedofil"

Skriven av Johanna Frid

405 veckor sedan

|

03/09/2016
Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
En 42-årig man har alltid med sig en kopia av sin flickväns körkort för att kunna bevisa att hon inte är ett barn.

42-årige brittiske Shakey Finks är rädd för att lämna sitt eget hem i Plymouth efter det att han blivit beskylld för att vara pedofil, eftersom hans flickvän ser så ung ut. 

Jessica Stevens är 32 år, men paret blir ofta trakasserat för att folk tror att hon är nder 18. Polisen har därför rekommenderat Shakey Finks att alltid ha med sig en kopia av hennes körkort för att kunna bevisa att hon faktiskt är en vuxen kvinna. 

Finks säger att han flera gånger har upplevt att människor har ropat på honom på gatan. Bilder av honom har varit i omlopp på lokala skolor, med felaktiga beskyllningar. 

Artikeln fortsätter under bilden.

De falska beskyllningarna har fått Shakey Finks att gå till polisen och be om ett bevis att visa för omvärlden som visar att han inte har någon kriminalitet bakom sig. Men det har inte räckt för att stopp för ryktena, som han säger har förstört ans liv. 

Han har bland annat blivit anklagad för att ha våldtagit små barn. 

- Jag har varit hos polisen och fått en omfattande bakgrundskoll. Jag har ingen kriminell bakgrund. Jag har aldrig blivit arresterad eller anklagad för något i hela mitt liv. När jag går på stan tar mammor tag i sina småbarn och håller dem intill sig, säger Finks till The Mirror.

Han förklarar att hans flickvän Jessica Stevens ser ung ut, för att hon är liten till växten och inte omedelbart ser ut som en 32-åring. När folk såg dem tillsammans började ryktena. 

När Shakey Finks går förbi en pub ropar män i alla åldrar efter honom. Han har upplevt att en flicka på bussen har beordrat honom att kliva av, eftersom hon inte vill åka i samma buss som honom. 

- Jag brukade gå på pilates, och han kom och mötte mig med tårarna rinnande nerför kinderna för att han stött på någon på vägen som ropat elaka saker efter honom. Vi gillar inte längre att gå ut, berättar Jessica Stevens för The Mirror. 

Hon har själv varit hos polisen tre gånger det senaste halvåret på grund av sin maktlöshet inför situationen. Polisen stöttar paret och bekräftar att Shakey Finks inte har gjort något kriminellt men det är inte lätt att få ryktena att stanna av.