Hemlös man hittade 75 000 kronor på gatan: När han returnerar pengarna händer något helt oväntat

Skriven av Jakob A. Overgaard

56 veckor sedan

|

17/05/2023
Viralt
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Trots att man saknar ett hem och pengar behöver man inte förlora sin moraliska kompass. Denna hemlöse man lockades inte av möjligheten till snabba pengar, och belöningen blev ganska överraskande.

Elmer Alvarez hade levt på gatan i flera år när han en dag hittar en check som bara ligger på trottoaren och flyter omkring. Den hade säkert tappats ur någons väska eller ficka.

När den hemlöse mannen ser beloppet på checken tror han knappt sina egna ögon. De många pengarna skulle kunna ge honom ett hem under många månader. Det var verklig rikedom för den fattiga mannen.

Ändå var det aldrig tankar på personlig vinning som fyllde Elmer Alvarez sinnet. Han visste direkt att checken skulle lämnas tillbaka till sin rättmätiga ägare.

Under de senaste tre åren hade Elmer försökt bryta sig loss från sitt missbruk och rätta till sitt liv. När han hittade checken visste han inte att händelsen skulle vända upp och ned på hans liv.

Det stod ett telefonnummer på checken, så han bad en vän att ringa ägaren eftersom Elmer själv inte talade engelska särskilt bra.

Redan nästa dag lämnades checken tillbaka till ägaren Roberta Hoskie. Hon kunde knappt tro sina egna ögon och öron när hon fick höra att checken hade hittats och skulle återlämnas till henne.

Därför ville hon träffa personen som hittat den. Hon förväntade sig en man i kostym och slips, men plötsligt stod en leende Elmer framför henne och det var uppenbart att han levde under mycket dåliga förhållanden.

Läs vidare efter videon.

Roberta blev mycket rörd av Elmers beteende. Trots sin egen svåra situation agerade han ärligt och hederligt. Roberta är fastighetsmäklare och har byggt upp ett framgångsrikt fastighetsmäklarföretag på bara några år, men hon har inte alltid levt i välstånd. Hon visste därför mycket väl hur det är att leva med minimala resurser.

Hon var en gång ensamstående mamma och bodde på ett härbärge med sin son och var tvungen att leva på en mycket blygsam inkomst.

Därför beslutade hon att belöna Elmer. Roberta bjöd ut honom och överlämnade ett minnesdiplom för hans ärlighet inför rullande kameror.

Titta på den söta videon ovan där Elmer bryter ut i tårar när Roberta berättar att hon har förskottsbetalt en bostad åt honom i sju månader så att han inte behöver oroa sig för den kommande kalla vintern.

Dessutom betalar hon för Elmers engelskkurs och för att han ska kunna utbilda sig till fastighetsmäklare.

De två arbetar nu tillsammans för att etablera ett hem för tonåringar för att guida dem på rätt väg och hålla dem borta från gatan.