Jane köpte ett par nya jeans: De kostade henne nästan livet

Skriven av Ida Hansson

Man skulle inte tro att ens kläder potentiellt kunde döda en, men nu varnar denna mamman efter att hon var nära att mista livet.

Den 52-åriga mamman Jane Rylance höll på att förlora både liv och rörlighet på grund av ett par nyinköpta byxor.

En timme längre i de nya skinny jeansen hade troligen inneburit att nerv- och muskelskadorna varit så omfattande att ena benet skulle amputerats, skriver The Sun.

Det krävdes fyra operationer och en rad hudtransplantationer för att få hennes ben friskt igen, och hon har fått permanenta ärr av den opertionen.

Hon hade köpt ett par svarta skinny-jeans med hög midja från märket New Look och burit dem en hel dag. En kväll i juni ramlade hon omkull under en fest med en kompis medan hon dansade.

Nästa morgon svullnade hennes ben våldsamt. 52-åringen tog en taxi till sjukhuset. Här fann läkarna att nerver och muskler skadades under trycket från de tighta jeansen. Utan behandling skulle bristen på blodflöde leda till syrebrist i vävnaden.

"Det vänstra benet måste skäras upp omedelbart för att lätta på trycket på nerverna. Läkarna sa till mig att jag bara var en timme från att behöva amputeras. Jag kunde vara död. Det var läskigt", säger Jane Rylance.

Hon erkänner att byxorna var tajtare än vanligt eftersom hon hade lagt på sig lite. Nu har hon fått långa ärr på benen och det är ett billigt pris trots allt.

"Inget mode är värt den här mardrömmen. Jag kommer aldrig att bära skinny jeans igen. De kan döda och bör ha en hälsovarning," sa 52-åringen.