Kvinna köpte ring för 100 kronor på loppmarknad: Guldsmeden nästan svimmade när han såg den

Skriven av Henrik R

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Livet förändrades avsevärt för en 55-årig kvinna när hon valde att få en ring värderad, som hon hade köpt för 100 kronor på en loppmarknad 30 år tidigare. Ringen var nämligen mycket mer värd.

Många människor är bra på att hitta bra affärer. De går därför runt på loppmarknader, prutar och prisar, och säljer sedan sakerna vidare till ett högre pris.

Det händer dock också att man bara köper något på en loppmarknad eftersom det är vackert, och inte för att man vet hur mycket föremålet egentligen är värt.

Sådan en person är Debra, och när hon för cirka 33 år sedan som 22-åring valde att köpa en ring på en loppmarknad, hade hon aldrig trott att den skulle göra henne rik.

Den nu 55-åriga Debra Goddard köpte en ring på en loppmarknad för mer än tre årtionden sedan, och hon trodde hela tiden att den vackra stenen var gjord av glas. Hon hade nämligen bara betalat 100 kronor för den, och därför skulle det inte vara rimligt om det var en äkta diamant.

Hon valde dock att ta ringen till en guldsmed 33 år efter att hon köpte den, och här blev hon chockad när hon fick veta att stenen visst var äkta och att det var en 26,27-karat.

Modern blev lurad på sina pengar

Ringen hade Debra förvarat i en ask, och hon tog fram den bara för att hennes mamma hade blivit lurad av en bedragare som hade tagit alla hennes pengar.

Hon hoppades därför att ringen skulle vara lite pengar värda, så hon valde att få den värderad.

"När jag gick till guldsmeden var han nästan på väg att svimma och han sa 'Vet du vad det här är? Det är en diamant.' Jag satt uppe hela natten och funderade på vad jag skulle göra," berättar hon för den brittiska tidningen The Sun.

Hon valde att lämna ringen till auktionshuset Sotherbys, som bekräftade ringens värde, och de tog sedan hand om att sälja den åt henne.

Ringen hade ett värde av 6,3 miljoner kronor, och Debra Goddard slutade med att få 4 miljoner kronor för den. Det kan man säga är något av ett kap.

Några av pengarna har hon använt för att glädja sin mor med olika upplevelser, så modern har bland annat varit på Barbados, samt sett shower med Tom Jones och Celine Dion i Las Vegas.