Liten flicka kommer mycket nära elefanten: Kort därefter inträffar en magisk stund

Skriven av Henrik R

Foto: Privat
Foto: Privat
Det är verkligen en magisk stund när den lilla flickan börjar röra sig.

Djur har varit en framgång på internet sedan dess uppkomst. Särskilt när djur anstränger sig för att imitera människor. En populär video i denna genre visar en elefant som efterliknar en ung flickas danssteg.

Det älskvärda klippet har delats på IPS Dipanshu Kabras officiella Twitter-profil. I sin delning skrev herr Kabra: "Vem gjorde det bäst?"

Det virala klippet börjar med en söt liten flicka som står framför en elefant. Plötsligt gör flickan några små danssteg och stannar. Efter bara en stund imiterar elefanten snabbt flickans rörelser genom att skaka på huvudet och visa sina stora fladdrande öron.

Över 15 000 personer har sett videon på bara några timmar. Dessutom har inlägget fått många gillanden och retweets.

Några personer svarade på herr Kabras fråga genom att nämna vem som utförde dansstegen bäst, medan andra bara uppskattade videon.

"Båda gjorde det bra", skrev en användare som uppskattade både elefantens dans och den lilla flickans.

3 roliga fakta om elefanter

1. Elefanter kan skydda sig mot solen: Elefanter har ett smart sätt att skydda sin hud mot solens skadliga strålar. De kastar jord och sand över sig själva med hjälp av sin snabel för att skapa ett skyddande lager som fungerar som "solkräm" och "insektmedel".

2. Elefanter har en "fingertopp" på sin snabel: Trots att elefantens snabel kan verka klumpig är den faktiskt otroligt precis och känslig. I slutet av snabeln finns två fingerliknande utskott som elefanter använder för att gripa små föremål och föda. De kan till och med plocka upp ett ensamt grässtrå med dessa "fingrar".

3. Elefanter kan kommunicera över långa avstånd: Elefanter kan kommunicera med varandra över avstånd på flera kilometer genom att använda lågfrekventa ljud som kallas infraljud. Dessa ljud är för djupa för det mänskliga örat att uppfatta, men elefanter kan både producera och höra dem. Infraljud används för att skicka varningar, hitta en partner eller samordna rörelser inom en flock.