Liten flicka ville kyssa kamphund: Något oväntat händer

Skriven av Jakob A. Overgaard

32 veckor sedan

|

15/10/2023
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Kamphundar och barn är en kombination som kan få de flesta människor att få hjärtklappning. Emily Greens video gör samma sak, men troligtvis inte på det sätt som du just tänkte. Videon har redan rört miljontals hjärtan.

Emilys hund "Ollie" är en pitbull och tillhör därmed en hundras som anses vara särskilt farlig. Pitbulls är kamphundar och det är förbjudet i Danmark att ha en sådan.

Det finns 13 raser som är förbjudna i Danmark, där pitbullen står högst upp på listan. Hundlagens förbud mot besittning och uppfödning omfattar nedanstående 13 hundraser och korsningar där en eller flera av de 13 raserna ingår.

Men Ollie är det perfekta exemplet på vad som krävs för att uppfostra en hund. För även om pitbullen som ras är känd för att vara farlig handlar det i vidare utsträckning om uppfostran hunden får i sitt hem.

Istället för en aggressiv kamphund är Emilys pitbull snarare ett mjukt "lam", vilket tydligt framgår i hundens interaktioner med Emilys två barn.

Det var Emilys man som en dag upptäckte Ollie under en bro. Där hade hunden blivit övergiven av sina tidigare ägare, som tydligen hade valt att ta farväl av hunden.

Trots att Ollie hade en chip i örat var det inte möjligt att spåra de tidigare ägarna. Lyckligtvis slutade historien lyckligt, för Ollie har blivit en integrerad del av familjen som består av Emily, hennes man och deras två barn.

Deras dotter Nico är helt kär i hunden. Och det är här videon nedan kommer in i bilden. Den ett år gamla flickan ligger på soffan med den stora hunden.

Hennes mamma frågar om Nico får ge hunden en puss. Men vad som sedan händer hade Emily inte förväntat sig. Det kan du se här i videon.