Mamam hyllas för sitt inlägg: Om du tror att kejsarsnitt är en enkel lösning, se här!

Skriven av Filip Grönroos

404 veckor sedan

|

24/08/2016
Födsel är inte en tävling, menar mamman som talar ut i ett inlägg på Facebook som har delats av tusentals

"Ah, ett kejsarsnitt? Så du har faktiskt inte fött. Den måste ha varit skönt att välja en lättare lösning."

Så skriver Raye Lee i ett inlägg på Facebook som i skrivande stund har delats över 13 000 gånger. I inlägget går hon hårt mot dem som menar att kejsarsnitt innebär en enkelt väg ut.

Hon är trött på att få höra att det sätt hon har fött barn på är lättare och mindre naturligt.

Artikeln fortsätter under bilden.

- Mitt akuta kejsarsnitt var helt klart en fråga om bekvämlighet. Det var verkligen bekvämt att föda i 38 timmar när mitt barn blev så stressat att mina värkar bokstavligt talat stannade hans hjärta. Att få veta i början att allt gick bra och att jag inte behövde ett kejsarsnitt, men sedan behöva göra sig redo för en magoperation var lite av en chock i sig. Det handlade inte om att jag inte kunde föda på ett annat sätt, utan om att detta var det enda sättet att rädda mitt barns liv på. Kejsarsnitt är också väldigt lätta att återhämta sig från. FEL, jag är sarkastisk, skriver hon i inlägget.

Raye Lee förklarar att det var den mest smärtfulla upplevelsen i hennes liv. 

Det var, och är fortfarande, ingen positiv upplevelse. Man använder sina magmuskler till i princip allt, till och med att sitta ner. Föreställ dig att inte kunna använda dem för att de bokstavligt talat har skurits upp. Så hade jag det i sex veckor. 

Hon förklarar att smärtan var olidlig när hon försökte ta sig ur sängen.

- Då inser man det ironiska i att vem som helst kan påstå att kejsarsnitt är "den lätta utvägen". Så fan ta dig som påstår detta. Jag är den starkaste kvinna jag känner. Inte bara för min skull, men för min fina sons. Jag skulle gjort detta för honom var dag bara för att få se honom le, avslutar hon.