Man ser 93-årig kvinna gå längs med vägen: När hon sätter sig i bilen går den hårda sanningen upp för honom

Skriven av Henrik R

38 veckor sedan

|

27/08/2023
Foto: Facebook
Foto: Facebook
En bilist fick en riktigt överraskning - och ett äventyr - när han plockade upp en gammal dam från vägkanten.

Många människor har fullt upp med att ta hand om sina egna liv, och därför glömmer vi ofta att stanna upp och också ta hand om andra. 

Det kan vara oerhört givande att möta och hjälpa en främmande människa. Det insåg en man från Martinsburg i West Virginia, USA som en dag kom körande i sin bil och blev en erfarenhet rikare. 

På Facebook-sidan 'Love What Matters' har mannen berättat hur han plötsligt fick syn på en äldre dam som gick ensam i vägrenen. Först körde han förbi henne, men stannade sen och bestämde sig för att fråga den äldre kvinnan om allt var som det skulle.

Den när kvinnan långsamt närmade sig bilen rullade han ner fönstret och frågade om hon var okej. Kvinnan svarade dock inte, utan gick bara vidare. Mannen blev orolig och ringde polisen, som berättade att att flera bilister hade rapporterat att en äldre kvinna gick på vägen. Ingen hade dock stannat.

Därför bestämde han sig för att göra ett nytt försök. Den här gången svarade hon: hon skulle gå och handla, vilket förvirrade den manliga bilisten, då de de närmaste butikerna låg på flera kilometers avstånd.

Foto: Facebook

- Jag frågade henne vilken butik hon skulle till, och hon svarade att den låg i Hedgeville. Jag blev förbluffad eftersom Hedgeville ligger en mil bort. Hon närmade sig mitt fönster och lutade sig in i bilen, och jag erbjöd henne genast skjuts, berättar han.

Invitationen blev starten på ett äventyr för den hjälpsamma bilisten, för den gamla damen började genast sin berättelse.

Mannen fick veta hur hon mot sin vilja flyttat från Hedgesville till Martinsburg när hennes son dog.

- Så nu går jag sträckan, berättade hon, med tårarna rinnande nerför kinderna.

Överraskad erbjöd sig mannen att köra henne precis dit hon ville. Den gamla damen berättade ja, medan hon fortsatte att berätta sin livshistoria.

Hon hette Isabella, hon var 93 år gammal och med rötter i den amerikanska ursprungsbefolkningen. Medan de körde passerade de bergen där hon föddes. Den manlige bilisten blev allt mer fascinerad medan hon berättade om sitt liv, sin uppväxt, sina fem äkta män, om Pearl Harbor och Hindenburg.

Foto: Facebook

- Hon var helt otrolig. Full av liv och skratt, berättar bilisten. 

På nolltid befann de sig vid snabbköpet hon hade berättat om. 

- Innan hon gick in sa jag till henne att jag skulle vänta på henne. När hon kom ut hade hon bara en påse, som innehöll en burk kaffe. När hon såg mig log hon. 

När den gamla damen satte sig i bilen igen erbjöd sig bilisten att köra henne hem. Då började hon skratta och frågade om han kunde vägen, för det gjorde inte hon. 

- Jag skrattade också och sa att jag nog skulle få hem henne. Hon frågade om jag visste var hon bodde. Det gjorde jag inte, men jag sa till henne att vi nog skulle komma på det tillsammans.

Foto: Facebook

På vägen tillbaka berättade den gamla damen vidare, medan bilisten satt trollbunden och lyssnade. För honom var bilturen helt fantastisk. Den 93-åriga kvinnans historier var fulla av liv, värme och själ.

Hon berättade om området, om sin familj och sina barn, om den plantage hon arbetade på när hon var 12 år gammal. Där träffade hon sin första kärlek - en dräng på gården. Deras kärlek var förbjuden eftersom hon var en "röd" flicka.

Undertiden lyckades de tillsammans hitta vägen hem, och när bilisten till slut stannade framför hennes hem tackade hon honom många gånger. 

- Jag hade ett kort med mitt namn och nummer på som jag gav till henne. Jag lovade att hon alltid kan ringa det numret, och så vill jag ge hennes skjuts när hon behöver det. Hon tittade på mig och svarade: Jag vet inte hur eller varifrån du kom ifrån, men tack!

Foto: Facebook

- Jag vet att jag säkert aldrig kommer att höra från Isabella och säkert aldrig se henne igen, men hon gav mig den mest fantastiska miniresan, full av äventyr. Hon gav mig möjligheten att resa tillbaka i tiden. Jag hoppas att hon har det bra. Hon berörde mitt liv idag, skriver den överväldigade bilisten som har en sista uppmaning.

- Jag hoppas att andra vill lära av den här historien genom att räcka ut handen och hjälpa en främling. Man vet aldrig vad man kan få tillbaka.