När Axel tar bussen gör busschauffören något hon tror ingen ser: Några dagar senare har bilden delats över hela världen

Johanna Ekman

4 veckor sedan

|

25/05/2024
Viralt
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Busschauffören hade inte alls räknat med att det skulle tas ett foto – och att det senare skulle delas över hela världen.

Första skoldagen är något alldeles speciellt – både för föräldrar och barn.

Speciellt för små barn som aldrig tidigare har gått i skolan är det en mycket stor dag. För många börjar den första dagen redan på skolbussen, på väg mot den nya vardagen i lågstadiet.

För Axel och hans mamma Amy var det en nervös morgon då Axel skulle börja i förskolan – Axel skulle börja i en klass för barn runt 4 år, som var som en förberedelse för den "riktiga" skolan.

Lyckligtvis för dem båda fanns det en busschaufför som slutade med att rädda dagen – och många fler bussresor därefter.

Dagen började med att Axel var uppspelt och såg fram emot att komma iväg. Men när mor och son närmade sig busshållplatsen blev Axel allt tystare.

"Han var superexalterad att komma iväg, men när bussen svängde runt hörnet blev han verkligen tyst. När bussen öppnade dörren och jag tittade på honom, började han gråta", berättar Amy till CNN.

Det togs även en bild av Amy och Axel på den stora dagen – och redan där ser den lilla pojken något orolig ut.

Foto: Youtube 

Sträckte ut handen för att hjälpa

När Amy försökte hjälpa Axel på bussen, klamrade han sig gråtande fast vid henne.

Busschauffören Isabel Lane tyckte genast lite synd om Axel och försökte trösta honom. Isabel hade kört som chaufför på skolbussen i Augusta, Arkansas i ungefär ett år när Axel började åka med bussen.

"Kompis, du klarar det här och du kommer att ha så roligt," sa hon till honom.

På bussen satte sig Axel på sätet precis bakom busschaufförens. Där satt han fortfarande och grät – och ville helst ut till sin mamma igen.

Det var då Isabel agerade och gjorde det som nu hyllas för i medier världen över.

När hon skulle sätta bussen i rörelse och fortsätta sin rutt, sträckte hon sin hand bak till Axel.

"Jag sträckte min hand bak till sätet för att ge honom något att hålla i och han tog min hand. Jag kunde se att han behövde tröst och det var det bästa jag kunde göra vid tillfället," berättar Isabel Lane om situationen i bussen.

Foto: YouTube

Precis innan bussen började rulla hade Alex' mamma hunnit ta ett sista foto. Ett foto som hon beskriver som både hjärtekrossande och värmande.

"Man behöver inte säga något"

Efteråt delade Amy bilden på sociala medier och den uppmärksammades av Augusta Police Department, som delade bilden på sin Facebook-sida.

Människor över hela världen blev berörda av den hjärtevärmande bilden och hyllade Isabel Lane. Enligt henne själv var det bara en del av hennes jobb.

"Personligen tycker jag inte att det var något stort. Det var något jag gjorde eftersom jag kände att jag behövde göra det. När någon kämpar, så ska man bara sträcka ut en hand. Man behöver inte säga något. Men man kan göra en stor skillnad för någon annans dag," berättar hon.

När bussen började röra sig, började också Axel och Isabel prata – och redan när de nådde slutet på gatan, slutade han att gråta.

Foto: YouTube

Idag gråter Axel inte längre när bussen kommer – tvärtom. Nu skyndar han sig iväg mot skolbussen varje morgon och älskar att gå i skolan.