Pappa fick otänkbart besked efter förlossningen: Nu tvingas sonen leva utan sin mamma

Skriven av Ida Hansson

128 veckor sedan

|

13/12/2021
Foto: Instagram
Foto: Instagram
De var ett lyckligt par som äntligen fick sin stora dröm, om att bli föräldrar, uppfylld. Men så fick de beskedet: er son har Downs syndrom.

De flesta älskar sina barn villkorslöst och gränslöst, oavsett diagnos eller kön. Detta är dock inte fallet för alla. Det är nämligen inte alla som har lätt att hantera om deras barn är "annorlunda".

Historien om ryska Evgeny Anisimov har spridit sig i hela världen. Pappan har delat med sig av sin historia om hur hans sons mamma lämnade dem strax efter förlossningen.

Siten Bored Panda berättar historien om den ryska kvinnan som inte ville ha något med sitt barn att göra när hon fick reda på att barnet hade Downs syndrom.

Evgeny Anisimovs son föddes normalt, men kort efter förlossningen fick han beskedet att hans son har Downs syndrom.

Beskedet kom som en chock för honom. Han visste inte vad det skulle innebära för ett barn att födas med en extra kromosom.

Foto: Instagram

Efter förlossningen gjordes en rad olika tester på pojken och Evgeny väntade med att berätta något för sin fru innan det  bekräftades att deras son faktiskt hade Downs syndrom.

"Jag visste inte vad jag skulle göra när jag hörde hypotesen att min son hade Downs syndrom. Jag trodde att min uppgift nu var att lägga locket på mina känslor, sluta tänka och stötta min fru eftersom jag trodde att det skulle bli svårare för henne ," sa han till Bored Panda och fortsatte:

"Vi blev lovade svar på proven inom några dagar. Tills dess bestämde jag mig för att jag inte skulle säga något till henne."

Evgeny visste inte vad han skulle göra. Han var rädd. Han visste väldigt lite om Downs syndrom och började bli osäker på hur han skulle uppfostra ett barn som stack ut. Men den känslan varade inte länge.

Foto: Instagram

"Jag minns när jag fick höra att min son hade Downs syndrom, jag lämnade sjukhuset och grät, men inte särskilt länge. Senare blev jag irriterad över de där tårarna", sa han.

Sedan kom beskedet att diagnosen var korrekt. Sonen hade Downs syndrom. För Evgeny var det inte längre viktigt. Han hade läst mycket om diagnosen och älskade sin pojke. Han förstod att sonen var som andra barn – bara med lite andra förutsättningar.

Han visste nu att om ett barn med Downs syndrom får massor av kärlek och behandlas på lika villkor med andra, så får barnet en chans till ett bra liv.

Foto: Instagram

Sedan berättade han om det för sin fru. Bara några dagar efter att de hade kommit hem från sjukhuset. Hon reagerade dock på ett helt annat sätt än han hade räknat med. Hon ville inte ha något med sin son att göra och sa att de var tvungna att bortadoptera honom.

För Evgeny var det helt otänkbart. Han avslöjade att konflikten mellan honom och hans fru eskalerade när han vägrade ge bort sin son för att han hade Downs syndrom. Så småningom skilde sig Evgeny och hans fru.

Efter att historien om den ryske fadern blivit känd över hela världen har det kommit många positiva kommentarer om Evgeny. Han har fått mycket beröm för att ha valt sin son, och för det faktum att han uppfostrar sonen på egen hand.

Foto: Instagram

Evgeny vill inte framställas som en hjälte eller hyllas för vad han anser vara det naturligaste i världen.

"När ett barn föds, frågar barnet omvärlden, 'Behövs jag här eller inte?', och jag svarar med säkerhet, 'Min son, världen behöver dig!' “Att vara med honom är en normal handling  för en normal man. Jag betonar - jag är en vanlig man och inte en hjälte," sa Evgeny.

På Instagram kan du följa Evgeny, som nu är ensamstående pappa. Han har blivit väldigt populär på sociala medier, där han nu har mer än 28 000 följare.