Par hittade och öppnade flaskpost: Det borde de aldrig ha gjort

Skriven av Ida Hansson

Foto: TikTok
Foto: TikTok
Paret ångrade snabbt att de hade försökt öppna flaskan.

När vi idag vill lämna ett meddelande till någon sker det sällan i skrift och absolut inte via en flaskpost.

Vi lever i en tid där digitala medier dominerar våra kommunikationssätt, och därför kan upptäckten av en flaskpost på stranden väcka en speciell nyfikenhet.

Detta var fallet för ett par, Rick och Crystal, som under en strandpromenad i norra Queensland, Australien, stötte på en sådan flaska.

Med över 550 följare på TikTok delade paret sin upplevelse av att hitta flaskan, som de trodde innehöll ett meddelande.

Vid närmare inspektion visade det sig dock att flaskan inte innehöll en traditionell flaskpost, utan istället askan från en avliden man vid namn Geoffry.

Tillsammans med askan fanns ett meddelande som uttryckte Geoffrys önskan om att låta hans aska resa genom haven efter hans död.

"Om du hittar den, var snäll och kasta tillbaka flaskan i det utgående tidvattnet, så jag kan fortsätta min resa," löd uppmaningen i meddelandet, vilket avslöjade en sista vilja att låta hans aska fortsätta en resa på havet.

Tyvärr slutade Geoffrys aska blandad med sanden på en australisk strand, vilket väckte både humor och förvåning bland kommentatorerna på TikTok.

En användare skämtade om att man "skulle tro att de hade superlimmat locket," vilket antyder hur lätt askan spreds på stranden.

Efter att ha insett sitt misstag försökte paret samla upp askan igen och återlämna den till havet, i enlighet med den avlidnes önskan.

"Det är precis vad jag gjorde. Försökte få tillbaka honom helt och hållet. Jag mådde dåligt över det" svarade paret, vilket visar deras försök att rätta till situationen.

Du kan se videon här: