Räddningspersonal undersökte en ihålig trädstam: Deras upptäckt chockade dem

Jakob A. Overgaard

60 veckor sedan

|

16/05/2023
Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En förbipasserande hörde ett ljud från ett träd som hade fällts efter en storm. Ljudet kom från träets hålighet och den förbipasserande kallade genast på hjälp.

Nyfikenhet leder till upptäckt. När räddningspersonalen kom till trädstammen fann de initialt ingenting, men ljudet fortsatte. En av räddningsarbetarna drevs av nyfikenhet och tog ett drastiskt steg.

Han beslutade att transportera hela stammen till New England Wildlife Center för att undersöka vad som gömde sig inuti. Det de upptäckte med hjälp av en röntgenmaskin var inget mindre än en mirakulös överraskning - fyra föräldralösa ugglor.

En osäker framtid

Trots att ugglorna upptäcktes var det långt ifrån säkert om de skulle överleva. Personalen på centret var tvungna att agera snabbt för att säkerställa deras välbefinnande.

De beslutade att flytta de små ugglorna från trädstammen till en säker djurklinik där de kunde få den professionella vård de behövde.

Ugglorna tillbringade flera dagar under övervakning av veterinärerna som såg till att de var friska och trivdes. Till deras glädje visade det sig att ugglorna var motståndskraftiga och glada över att ha varandra. De anpassade sig snabbt till den nya miljön och utforskade den tillsammans.

En ny familj hittas

Djurkliniken visste att ugglor är sociala varelser som trivs bäst i sällskap av andra ugglor. Därför ansträngde personalen sig för att hitta en ny familj åt de föräldralösa ugglorna.

Med hjälp av en fågelbiolog lyckades de äntligen hitta en lämplig familj där ugglorna kunde hitta ett nytt hem och få nya vänner.

Nu är de äntligen i trygghet och kan fortsätta sitt liv på ett säkert och naturligt sätt.

En historia om djurhänsyn

Denna ovanliga historia om ugglor spred sig snabbt på sociala medier och berörde hjärtat hos många djurälskare, särskilt fågelälskare.
Den satte fokus på vikten av att skydda och respektera djuren omkring oss. Ofta är bristande uppmärksamhet och hänsyn till vår omgivning vad som leder till sådana situationer.

Om inte en uppmärksam förbipasserande hade hört skriken från det fällda trädet hade ugglorna troligtvis inte överlevt.