Rik familj äter på restaurang: Tjänsteflickan får sitta vid ett annat bord och se på när de äter

Henrik R

47 veckor sedan

|

26/08/2023
Viralt
Flickan i den röda cirkeln ska vara en tjänsteflicka som inte får lov att äta vid familjens bord. Foto: Facebook.
Flickan i den röda cirkeln ska vara en tjänsteflicka som inte får lov att äta vid familjens bord. Foto: Facebook.
Bilden har gett upphov till en del ilska i sociala medier.

En mand vid namn Michael Fanny har tagit en bildpå en restaurang i Indonesien. Nu går bilden världen runt och väcker ilska, skriver brittiska tidningen  Metro.

På bilden ses en stor familj som äter och har det trevligt på en restaurang - vid ett bord vid sidan av familjen sitter en kvinna utan mat och dryck. Enligt Ifølge Michael Fanny är det en tjänsteflicka, som är tvungen att sitta och titta på sina arbetsgivare när de äter.

Till bilden har Michael Fanny, som vill uppmärksamma hur tjänstefolk behandlas, skrivit följande:

"Din pembantu (tjänare red.) är en del av ditt liv. En reflektion av din mäsklighet. Föreställ dig att du är i deras position. Det finns ingen mobiltelefon att hålla i, ingen inbjudan till att äta, och ögonen, de ser bara runt. De tuggar medan vi slukar. Vi ska respektera och älska våra tjänsteflickor, våra chaufförer, våra trädgårdsmästare... Livet handlar inte om överflöd och förluster, det handlar inte om oss själva. Genom att dela med oss av det vi har delar vi Guds kärlek".  

Michael Fanny tog bilden på restaurangen och kände att han var tvungen att dela den med omvärlden för att få upp folks ögon ;Foto: Facebook.

I Indonesien är det mycket vanligt att ha tjänstefolk i hemmet. Ofta är det unga flickor som står för rengöring, matlagning och barnpassning. Medan pojkar åtar sig jobb som trädgårdsmästare och chaufförer. Lönen skickar tjänstefolket typiskt hem till sina familjer. 

Michael Fannys bild är ett exempel på de olyckliga historier om misshandel och missbruk som berättas om några av familjerna med tjänstefolk.