Rörande: Polisens snabba agerande räddar fastkedjad hund från eldsvåda

Ida Hansson

37 veckor sedan

|

26/09/2023
Viralt
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Hunden var fastkedjad.

I Arvin, Kalifornien, visade polisofficer Calderon prov på snabbtänkthet och mod när han stötte på en hund som var fastkedjad nära en brinnande husvagn.

Calderon klättrade över ett nästan två meter högt staket för att nå fram till djuret och använde sin egen kropp som sköld för att skydda hunden från den intensiva hettan.

Räddningsinsatsen

När Calderon fick höra om branden skyndade han sig genast till platsen. Hunden var initialt skrämd och försökte fly, men Calderon lyckades dra den närmare med hjälp av kedjan.

Trots den outhärdliga hettan försökte han på olika sätt att befria hunden, inklusive att försöka böja en pinne som höll ihop två delar av kedjan.

När det inte fungerade använde han häcksaxar som han hittade i grannens trädgård för att slutligen befria djuret.

Utmärkelse för hjältemod

För sitt hjältemodiga agerande belönades Calderon med "Compassionate Action Award" av organisationen People for the Ethical Treatment of Animals (PETA).

Ashley Byrne, PETAs direktör för kommunikation, uttalade: "Hans handlingar var verkligen hjältemodiga. Vi hoppas att det kommer att inspirera fler människor att vara hjältar för djur."

Fysiska och emotionella påfrestningar

I en intervju avslöjade Calderon att det fanns ett ögonblick då han trodde att han skulle behöva ge upp på grund av den intensiva hettan.

"Min rygg brann redan. När jag kunde skydda hunden brann min rygg," sa han.

Trots de fysiska och emotionella påfrestningarna kämpade han vidare, och både han och hunden kom oskadda ur situationen.