Sjukhuschef åt sjukhusets vidriga mat i en vecka: slutade servera den till patienterna

webmaster

415 veckor sedan

|

25/07/2016
Viralt
Foto: Polfoto / Finn Frandsen
Foto: Polfoto / Finn Frandsen
Han tvingade hela ledningen att äta patienternas mat i sju dagar. Nu har köket blivit helt förändrat.

Osexig. Motbjudande. En skål gul ledsamhet.

Oavsett om det var biff eller en portion ägg var upplevelsen den samma för en hel del inlagda på sjukhuset Ottawa Hospital i Kanada: vidrig. Det skriver mediet Ottawa Citizen. 

Därför skrev medborgaren Gillian Wallace ett brev direkt till sjukhuschefen Jack Kitts. I brevet gjorde Gillian Wallace honom uppmärksam på hur illa det stod till med maten som patienterna fick serverad - och att syftet med att servera mat väl är att göra folk friskare snarare än sjukare.

Gillian Wallace hade själv varit inlagd och när läkaren frågade henne hur hennes aptit var efter en operation lyfte hon sin tallrik med sjukhusmat och sa: “Rätt dålig”. Läkarens svar var överraskande nog att hon inte skulle äta “den där skiten” utan istället få sin man att komma med mat utifrån. 

Svaret från sjukhusdirektören överraskade både Gillian och en hel del andra, som sen dess har delat och kommenterat meddelandet på sociala medier. 

- Tack för att du delar din oro med mig. Vårt ledarteam har nyligen ätit sjukhusets mat i en vecka och håller med dig om din observation. Vi är tvungna att förbättra presentationen och smaken på maten. 

Efter att ha ätit den “osexiga, frånstötande och gula skålen av ledsamhet” tre gånger om dagen blev ledningen rätt trötta över vad de såg - och inte minst vad de åt. 

De har därför reformerat köket och menyn, som nu bjuder på exempelvis quinoasallad och andra rätter som är hälsosamma och mer moderna, och smakar, doftar och ser ut som något patienterna normalt skulle äta. 

Dessutom kan patienterna beställa mat tills sent på kvällen och på sikt när de vill (t ex frukost vid middagstid) så att matbeställningen blir mer som room service.