Snabba knepet för att smälta bort is från bilfönster

18/10/2023 16:43

Ida Hansson

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
När kylan kommer är det dags att börja skrapa frost och is från bilfönstren.

Mest läst idag

Men vad sägs om en snabbare metod? Ett viralt knep lovar att hjälpa dig att ta bort frost på bara några sekunder, samtidigt som det värmer dina händer.

De flesta av oss känner till kampen, särskilt under den kalla säsongen. Du vaknar på morgonen, kanske du har bråttom, och det sista du behöver är att kämpa med frost på bilfönstren.

Det kan kännas som en evighet att stå där med en skrapa i frysende temperaturer. Men en viral video på internet visar en man som tar bort frost från sitt bilfönster på bara några sekunder.

Allt du behöver är en plastpåse och en kran som kan ge lite varmt vatten.

En användare på Facebook postade en video där han går fram till sin istäckta bil med en plastpåse fylld med varmt vatten. Han rör sedan försiktigt påsen upp och ner på fönstret, och frosten försvinner omedelbart.

Metodens enkelhet har förvånat många, med videon som har fått över en miljon visningar och mer än 24 000 delningar från folk som troligen är trötta på att frysa sina fingrar på morgonen.

Mannen bakom videon, Daniel Harris, förklarar att knepet inte bara fungerar perfekt för att ta bort frost utan också håller dina händer varma i kallt väder.

"Varmt vatten i en plastpåse, och du har plötsligt en fantastisk isskrapa och handvärmare. Det fungerar bra och snabbt," säger han i inlägget.

Men en ord av försiktighet: Var försiktig så att du inte använder vatten som är för varmt, eftersom det kan spräcka fönstret.

Daniel Harris rekommenderar att använda varmt kranvatten för att minimera risken för att skada fönstret.

Om du är trött på den traditionella isskrapan och vill prova detta knep, fyll helt enkelt en plastpåse med varmt kranvatten och glid den längs ditt bilfönster. Frosten borde försvinna snabbt, och du är redo att köra iväg med varma händer.