Ung kvinna tar selfie framför vattenfallet: När hon tittar igenom semesterbilderna upptäcker hon otäck detalj

Ida Hansson

131 veckor sedan

|

13/01/2022
Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
Anneka Brading tog en bild på sig själv när hon simmade runt vid ett vattenfall i Australien. Först senare gick det upp för henne vad det var hon hade förevigat.

Anneka Brading tog en selfie när hon simmade runt med två vänner vid MacKenzie Falls i Grampians nationalpark väster om den australiensiska staden Melbourne.

Men det var först senare som det gick upp för den 24-åriga kvinnan vilken situation hon förevigat på sin bild.

Det skriver brittiska Metro. 

Bakom Anneka Brading kan man se en grupp människor som står på några stenar nära vattenfallet. De försöker desperat rädda en 28-årig man som plötsligt hade snubblat och ramlat i vattnet.

När Anneka Brading senare satt och tittade igenom sina semesterbilder upptäckte hon till sin stora förvåning att hon fångat ögonblicket när den 28-årige mannen från Taiwan föll i vattnet.

Trots vännernas ihärdiga försök att rädda den unge mannen stod hans liv tyvärr inte att rädda. Den unge mannen hittades inte förrän nästa morgon vid 09.30-tiden.

Anneka Brading minns att hon hörde mannens vänner skrika och peka på vattnet, men visste först inte varför:

– Då hade vi ingen aning om vad som pågick. Vi trodde att det fanns något slags djur i vattnet. Vi kunde inte förstå vad som pågick och de fortsatte att skrika och peka, säger Anneka Brading till The Stawell Times.

Det var först efteråt som Anneka Brading insåg vad som egentligen hade hänt. Hon försökte slå larm över sin mobiltelefon, men det var problem med täckningen. 

Anneka Brading reste sig ur vattnet och försökte utan framgång hitta en annan telefon som hade bättre täckning:

– Ingen visste vad vi skulle göra och vi kunde inte förstå mannens vänner. Mina ben skakade och jag visste vad som hände, men ingen visste vad de skulle göra, säger Anneka Brading.

Ett 40-tal personer befann sig vid det stora vattenfallet när olyckan inträffade. Det var även en badvakt närvarande som hoppade i vattnet men strömmen var för stark.

Först när Anneka Brading hade sprungit till parkeringen och sedan kört i cirka 10 minuter lyckades hon få täckning på sin telefon.

Enligt myndigheterna finns det tre skyltar i området som förbjuder simning, samtidigt som mobilbolaget Telstra arbetar med att utöka täckningen till parkeringen vid vattenfallet.