Ung studentska försvann oförklarligt för fem år sedan: Nu kan mysteriet lösas

Skriven av Johanna Frid

390 veckor sedan

|

25/11/2016
Efter en kväll på stan juni 2011 försvann 20-åringen spårlöst. Nu tar fallet en avgörande vändning.

Kvällen började som en vanlig studentfest. De hade förfest och gick därefter till en bar. Dagen därpå var Lauren Spierer från Bloomington i Indiana spårlöst försvunnen.

I fem år har hennes försvinnande varit ett mysterium, men nu har nya uppgifter kommit in. Det skriver The Daily Star

Den vackra, unga studentskan fångades av en övervakningskamera när hon gick in på en sportbar strax innan klockan två den ödesdigra sommarnatten. Hon var uppenbart mycket berusad. När hon gick en halvtimme senare glömde hon sina skor och sin telefon på baren.

(Artikeln fortsätter under bilden)

Hon gick tillbaka till en lägenhet med en annan student, Corey Rossman. På vägen dit hamnade han i fysiskt slagsmål med en grupp studenter. Därefter gick de därifrån och gick hem till honom. Då var klockan ungefär tre.

Här började Lauren Spierers vän kräkas. Han gick och lade sig och lämnade henne med sin rumskamrat. De gick tillsammans till en granne, där den 20-åriga kvinnan fortsatte dricka.

De kunde inte övertala henne att stanna och sova över på soffan och lät henne gå. Det var sista gången hon sågs i livet. 

Stor efterforskning utan resultat
När folk blev medvetna om att Lauren Spierer var försvunnet satte man igång ett omfattande spaningsarbete. Poliset undersökte fallet, men det fanns inga spår efter kvinnan.

Hennes två vänner avskrevs snabbt från misstankar. De gav polisen några få spår att gå efter.

Genombrottet skedde först när 20-åringens föräldrar engagerade en privatdetektiv i fallet. Han hörde att en tidigare student - som nu satt i fängelse - hade hävdat inför en medfånge att han hade haft en roll i Lauren Spierers försvinnande. När han förhördes förnekade han det hela.

Nu, fem år senare, finns det äntligen möjlighet att få svar på den centrala frågan: Hur försvann 20-åriga 20-årige Lauren Spierer?

Chris Hansen är programledare för To Catch A Predator som jagar pedofiler och sexualförbrytare. Han har avsatt ett program till kvinnans försvinnande. Han ställer frågan om det är Daniel Messel som bär ansvaret.

(Artikeln fortsätter under bilden)

Sommaren när hon försvann bodde han nämligen i staden. Han befanns skyldig till att ha slagit ihjäl 22-årige Hannah Wilson, och dömdes till 80 års fängelse.

Mordet på Hannah Wilson har skrämmande likheter med den kväll när Lauren Spierer försvann. Hon hade också varit ute och festat och mycket berusad stigit in i en taxi utanför samma bar som Lauren Spierer hade besökt.

Morgonen efter hittade Hannah Wilsons rumskamrat hennes telefon och väska på hennes rum, men inget spår efter 22-åringen. Hennes lik hittades misshandlat och blodigt utomhus.

Nu undersöker polisen om Daniel Messel också hade ett finger med i spelet när Lauren Spierers försvann. Om efterforskningen ger resultat kan det innebära slutet på ett halvt decenniums letande efter en förklaring.