2 tips du absolut måste prova: Så här undviker du bruna bananer

Skriven av Henrik R

Bananer mognar ofta snabbt när de ligger i fruktskålen, men nu kan du stoppa det.

Bananer mognar snabbt och i de flesta hem förvaras de i en fruktskål som antingen står på köksbänken eller på bordet.

Det rapporterar Express.

En köksexpert har rekommenderat att förvara bananer på ett annat sätt för att säkerställa att de förblir gula längre.

Omslut stammen Mike från Kitchen Tips Online experimenterade med två buntar bananer för att se vilken metod som var mest effektiv.

Han placerade den ena buntet på köksbänken och den andra i en lufttät behållare på hans köksbänk. Bananer producerar etylengas, som hjälper till att mogna frukten - och varje gång en banan rivs av buntet, släpps etylengasen från stammen.

Ett sätt att förvara bananer för att bromsa mognadsprocessen är att linda plastfolie runt stammarna för att fånga etylengasen. Den mest effektiva metoden är att omsluta stjälkarna på de individuella bananerna istället för att packa alla stjälkarna tillsammans.

Genom att omsluta varje stam individuellt finns det färre platser där etylengasen kan läcka ut, eftersom stammarna är mer täckta.

För de miljömedvetna För de som är miljömedvetna kan du överväga att använda etylenabsorberande kulor.

Etylenabsorberande kulor förlänger livslängden på frukt och grönsaker genom att ta bort gasen genom en oxidationsprocess, vilket säkerställer kvaliteten på produkternas färskhet.

Mike placerade en etylenabsorberande kula inuti den lufttäta behållaren med den andra buntet bananer, och det var nästan en vecka innan han märkte en "betydlig skillnad" mellan de två klungorna.

Bananerna på bänken var "betydligt mjukare än dem i behållaren".

På dag 15 var det fortfarande "lite grönt" på bananerna i den lufttäta behållaren med etylenabsorptionskulorna. När en banan skars upp fanns det "några bruna märken", men frukten var "fortfarande ätbar".