3 tips för att välja rätt fönster

Skriven av KC

320 veckor sedan

|

04/04/2018
Ska du byta fönster i ditt hus, sommarstuga eller i ditt garage men vet inte i vilken ände du ska börja?

Det är ett stort inköp och viktigt att det blir rätt. Ni ska därför inte stressa ert val utan ta er tid och fundera över vad ni önskar och tycker, titta på olika alternativ och överväg fördelar och nackdelar innan ni bestämmer er. Ni kan här få lite tips på saker ni kan tänka på när ni börjar er resa mot att hitta nya fönster som passar just er och ert hus:

1. Färg

Det finns fönster för alla smaker. Vill du ha fönster som passar färgen på ert hus? Eller kanske i en helt annan färg för att få en speciell look och stil på just ert hus? Vill du vara diskret eller sticka ut? Detta är kanske något ni ska diskutera tillsammans i familjen innan ni bestämmer er för att göra en beställning.

2. Material

Det finns trä fönster, aluminium fönster, PVC fönster och allmoge fönster. Vilket material vill du ha på dina fönster? Det bestämmer ni helt själva. Olika material har olika fördelar, utseenden och priser. Just färg och material är utseende mässigt stora val, medans miljötänk är mer er personliga omtanke av miljön. Hur ni ställer er till de olika punkterna bestämmer ni. Detta fönster är ett bra val om ni vill ha lite vägledning.

3. Miljö

Vill du ha energisnåla miljöfönster? Spara på både energikostnader och på miljön? Då ska du självklart välja energisnåla miljöfönster. De är tätare än vanliga fönster och håller därför värmen inne, och kylan ute. Då det inte läcker ut värme så behöver du inte värma upp huset lika mycket och sparar på det viset på värmekostnaden. Energisnåla miljöfönster kostar lite mer, men i längden så lönar det sig. Sedan är det självklart bättre för miljön. Tänk på att även sortera dina gamla fönster när du ska slänga dem så inte de förstör miljön.