Äntligen! Nya kundvagnar gör shoppingen till en barnlek för tvillingföräldrar

Skriven av Filip Grönroos

Foto: Facebook - Mattias Bergensjö, Agnes och Ellie, Martina Kriborg
Foto: Facebook - Mattias Bergensjö, Agnes och Ellie, Martina Kriborg
Det kan kännas som att man har fyra ben och fyra armar när man handlar med små barn. Därför vad 24-åriga Martina Kriborg från Skåne nära att ge upp; till nyligen. Med två små tvillingflickor och ett barn som bara är 14 månader äldre var det knappast en dans på rosor att gå och handla, inte minst då hon behövde ha barnen tillsammans med varorna i kundvagnen. Till sist kontaktade hon chefen på sin lokala affär, Ica Arons, och bad honom om hjälp. Hon hade läst på Facebook att andra mammor hade bett chaferna i deras affärer om en särskilt tvilling-vagn. Detta tyckte chefen, Mattias Bergensjö, var en bra idé. Efter ett par veckor annonserades det på Facebook: - Hej kära kunder! Vi vill bara visa vår nya tvillingvagn som nu finns i vår butik. Se bara vad glad man blir av att sitta bredvid sin syster. I vagnen sitter Martines tvillingflickor Agnes och Ellie. - Vagnen är först och främst tänkt att användas av tvillingföräldrar, men föräldrar med pseudotvillingar (barn som är födda med mindre än två år mellan dem) är också välkomna att använda vagnen, skriver butiken. - Det var tre som använde den första dagen. Det har verkligen varit en succé, säger Mattias Bergensjö till Aftonbladet. Du kan läsa butikens Facebook-inlägg här:    

Det kan kännas som att man har fyra ben och fyra armar när man handlar med små barn.

Därför vad 24-åriga Martina Kriborg från Skåne nära att ge upp; till nyligen.

Med två små tvillingflickor och ett barn som bara är 14 månader äldre var det knappast en dans på rosor att gå och handla, inte minst då hon behövde ha barnen tillsammans med varorna i kundvagnen.

Till sist kontaktade hon chefen på sin lokala affär, Ica Arons, och bad honom om hjälp. Hon hade läst på Facebook att andra mammor hade bett chaferna i deras affärer om en särskilt tvilling-vagn. Detta tyckte chefen, Mattias Bergensjö, var en bra idé.

Efter ett par veckor annonserades det på Facebook:

- Hej kära kunder! Vi vill bara visa vår nya tvillingvagn som nu finns i vår butik. Se bara vad glad man blir av att sitta bredvid sin syster.

I vagnen sitter Martines tvillingflickor Agnes och Ellie.

- Vagnen är först och främst tänkt att användas av tvillingföräldrar, men föräldrar med pseudotvillingar (barn som är födda med mindre än två år mellan dem) är också välkomna att använda vagnen, skriver butiken.

- Det var tre som använde den första dagen. Det har verkligen varit en succé, säger Mattias Bergensjö till Aftonbladet.

Du kan läsa butikens Facebook-inlägg här: