Du har det nog i köket - därför bör du också använda det i sovrummet

Jakob A. Overgaard

55 veckor sedan

|

23/05/2023
Förbrukning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det är slöseri att inte använda det även när du sover!

Älska det eller hata det.

Vitlök är verkligen något som kan dela åsikterna, särskilt när det kommer till ens andedräkt efter en måltid med den välkända ingrediensen.

Den karakteristiska smaken och aromen har dock gjort den till en favorit i köket, och på många platser i världen är den en oumbärlig ingrediens i matlagningen. Men om du inte också använder vitlök i sovrummet gör du ett misstag.

Tro det eller ej: En vitlöksklyfta under kudden kan faktiskt ge dig en lugnare och därmed bättre sömn.

Här är förklaringen:

Den svavelhaltiga doften och ämnena som finns i vitlök har en lugnande effekt på kroppen. Doften tränger lätt igenom kudden och hjälper dig att somna snabbare.

Dessutom förbättrar det också kvaliteten på din sömn, så att du kan njuta av en djupare och mer avkopplande sömn - och på så sätt vara piggare nästa morgon/dag.

Så om du har en eller två klyftor vitlök över (som fortfarande är i skalet!) bör du prova att ha dem under din kudde några nätter för att se om effekten också fungerar för dig.

Inte det enda:

Faktum är att vitlökens egenskaper inte slutar där.

Om du till exempel lider av magsyraproblem kan det hjälpa att dricka ett glas vatten med lite tillsatt vitlök.

Vi kan inte garantera smakupplevelsen, men om man har haft problem med för mycket magsyra vet man att man är villig att gå långt för att må bättre.

Du kan se mer om effekten av vitlök under huvudkudden i videon nedan.