Ett osäkert Tre Kronor till OS i Sydkorea

Skriven av KC

331 veckor sedan

|

17/01/2018
Tiden som är kvar till dess att de olympiska vinterspelen i Sydkorea börjar i februari börjar att bli knapp.

De svenska representanterna ska väljas ut i varje sport, men när det kommer till att välja ut vilka som ska representera Tre Kronor har man stött på problem. NHL har nämligen gått ut och sagt att de inte kommer att släppa några spelare till OS. Och när Sverige vann VM kom flera av spelarna från NHL.

Grå massa

Det är ett svagt svenskt herrlandslag i ishockey som har visat upp sig under hösten och vintern. Trots två av tre vinster i Karjala cup var det inte många som satsade höga bets när Sverige mötte Sydkorea i Channel One Cup. Enligt uppgifter på bet365 var det en ”grå massa” som med nöd och näppe besegrade sydkoreanerna. Ingen av spelarna stack ut ur mängden och visade framfötterna på isen. Tanken var att den matchen skulle vara ett genrep inför OS, men istället försvårade den uttagningsprocessen. Sverige, som återigen har låga odds (4.00) för att bli världsmästare nästa år igen, måste verkligen höja sin prestationsnivå, och det är fort.

KHL och SHL

För att hitta spelare som kan platsa i laget har Rikard Grönborg istället fått vända sig till de ryska, svenska och schweiziska hockeyligorna. Bland annat har man ögonen på Skellefteås Oscar Möller som, ifall att han blir uttagen, kommer att finnas med i toppkedjan. Trots att uttagningen är ett smärre huvudbry för Tre Kronors tränarstab tror de ändå att de kan sätta ihop ett bra och intressant lag. NHL må vara den bästa ligan i världen, men KHL och SHL är inte långt efter. Samtidigt är det inte bara de svenska hockeyspelarna i National Hockey League som inte får uppehåll – varken de amerikanska, kanadensiska eller ryska landslagen får med sig sina toppspelare.

Kampen om OS-medaljerna är därför långt ifrån avgjord och det kommer mycket troligt att bjudas på spännande matcher i Pyeongchang mellan den 9 och 25 februari.