Fem ställen att utforska i Sverige och några tips på vägen

Skriven av KC

Sverige är ett av världens vackraste länder när det kommer till natur. Det finns massvis med ställen runt om i landet som passar både för stora och små.

Sveriges natur bjuder på mycket grönt och många utsiktsplatser där man kan unna sig att komma bort från stadslivet och få slappna av i naturen. Då det finns så många fantastiska ställen i Sverige, har vi på addnature.com tagit fram några smultronställen som definitivt är värda ett besök. Det finns något för alla, oavsett om man har tidigare erfarenhet av att vandra eller är nybörjare.  

Funäsdalen 
Ligger beläget i ungefär i mitten av Sverige, närmare bestämt i Härjedalen. Det finns ett berg kallat Funäsdalsberget där du speciellt under sommartiden är garanterad ett vackert vandringsäventyr. När du väl har tagit dig upp på berget har du en magisk utsikt, där du kan blicka utöver de svenska och norska fjällen. 

Kungsleden 
Tar du dig till Kungsleden som ligger beläget mellan Abisko och Hemavan kan du uppleva en vacker vandring dygnet runt, då midnattssolen lyser upp under sommaren. Under vinterhalvåret så kan du på Kungsleden mötas av ett magiskt norrsken som vittnar om hur vacker naturen är. Själva leden är ungefär 400 kilometer lång och tar dig på en fantastisk rundtur där du får se Lappland från sin bästa sida. 

Höga kusten leden
Det behövs inte sägas så mycket om denna vackra led – den måste bara upplevas! Det är nämligen en av Sveriges vackraste vandringsleder. Under vandringen på totalt 128 kilometer får du uppleva flera etapper som kommer att vara ett minne för livet.  

Skåneleden
Skåneleden är indelad i fem olika delar och totalt sträcker sig leden över mer än 100 mil. Skåne är ett vackert landskap där det finns massor av terräng att ta sig an. Skåne är dessutom ett perfekt ställe att njuta av försommaren då det erbjuds massor av vacker skogsvandring. Skåneleden gör det enkelt att välja det som passar just dig!

Hallandsleden
Under de 396 kilometer som Hallandsleden sträcker sig, kommer du igenom hela Halland och dess vackra natur fördelat på 25 etapper. Hallandsleden ligger anslutande till Skåneleden i söder och är en vandringsled som erbjuder mycket varierad terräng för både erfarna och icke-erfarna vandrare. Dessutom bjuder Hallandsleden på mycket kultur under vägen. 

Att vandra runt om i Sverige är vackert – oavsett årstid. Så hitta den vandringsled som passar dig bäst redan idag och ut ta dig ut för att njuta av den fantastiska natur som Sverige erbjuder. Skulle det önskas, så är det möjligt på flera utav de presenterade vandringsställena att få sig en guidad tur.  

Vårt bästa tips är dock att se till att ha rätt kläder och skor framförallt. Det är nämligen viktigt att man känner sig bekväm vid vandring oavsett hur lång sträckan. Dessutom gör rätt utrustning att man minimerar risken för onödiga skador eller andra element som kan störa ens njutning av naturen. Hos addnature.com hittar du all utrustning som passar friluftslivet. Hos oss kan du hitta allt från kläder och skor till tält – så att du kan bli fullständigt redo att bli ett med naturen.