IKEA återkallar produkt på grund av kvävningsrisk

Skriven av Henrik R

48 veckor sedan

|

08/07/2023
Förbrukning
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
IKEA återkallar produkt på grund av kvävningsrisk

IKEA har nyligen utfärdat en återkallelse för sin produkt Blåvingad Fiskespel, efter att ha upptäckt säkerhetsbrister. Konsumenter uppmanas att omedelbart sluta använda produkten och returnera den till närmaste IKEA-varuhus.

Kvävningsrisk vid förlust av små delar Återkallelsen kommer efter att det upptäckts att det finns en kvävningsrisk om små bitar lossnar från spelet.

IKEA har utvecklat sina produkter med ett noggrant riskbedömnings- och testprogram för att säkerställa att produkterna uppfyller alla tillämpliga lagar och standarder på de marknader där de säljs.

Trots detta har företaget fått kännedom om att små nitar på spelet kan lossna, vilket innebär en kvävningsrisk, särskilt för mindre barn.

Full återbetalning erbjuds IKEA återkallar nu Blåvingad Fiskespel och uppmanar kunder att returnera produkten för full återbetalning, även utan kvitto.

Vad tycker du om IKEAs åtgärder för att hantera denna säkerhetsrisk? Tror du att företagets riskbedömnings- och testprogram är tillräckligt för att förhindra liknande incidenter i framtiden?