Ivan betalade för farfars mat på McDonald's när hans kort blev avvisat: Nu får han själv en present

Johanna Frid

405 veckor sedan

|

10/10/2016
Förbrukning
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Per upplevde en situation i kön på McDonald's som fick honom att efterlysa en ung man. Han förtjänar en klapp på axeln, menar Per.

När någon gör något bra för någon annan ska vi komma ihåg att säga tack, tycker norrmannen Per Einar Holmvik.

På under ett dygn har hans post på Facebook fått över 5 000 likes och nästan 500 delningar. 

Posten handlar om en händelse i staden Steinkjer i Norge. Per stod i kö på den lokala snabbmatsrestaurangen och lade märke till att ett "magiskt" ögonblick utspelade sig framför honom mellan två främlingar:

- Idag var jag på McDonald's i Steinkjer för att köpa en kopp kaffe, medan barnen blev passade. Först i kön stod en äldre man som hade köpt mat till sina barnbarn och betalt för den. Han skulle sen köpa en hamburgare till sig själv, men kortet blev avvisat för att det fanns för lite pengar på det. Efter flera försök dök den här unge mannen upp och frågade om den äldre herrens kort inte fungerade. Då drog han upp sitt eget kort och betalade för mannen, skriver Per Einar Holmvik. 

Per blev rörd av mannens gest och efterlyste honom på Facebook med hjälp av en bild han tog på den främmane samariten: 

- För mig blev mannen, som jag tog den här bilden på, dagens hjälte. Han körde en svart Vito med ljus på taket, så han arbetar troligen för en firma i Steinkjer. Om någon jag känner vet vem han är så få honom att kontakta mig, så ger jag honom en hel dag med en snöscooter på hans fritid i vinter. Det förtjänar han, slutar posten.

Hjälten visade sig vara 19-årige Ivan Bykov, enligt mediet Trønder-Avisa, som har pratat med honom.

Det var bara en liten grej, säger Ivan själv som inte tänkte närmare på saken: 

- Jag tyckte bara det var för synd för honom. Det handlade om 20 kronor, och så sa jag ju bara att det betalar jag för dig. Mannen sa tusen tack och blev riktigt glad, berättar Ivan för mediet. 

Farfarn fick sin beställning, barnbarnet fick sin burgare, och Ivan får därför en scootertur i snön i vinter - av Per Einar Holmvik.