Kärlek i ett klösträd

KC

316 veckor sedan

|

29/05/2018
Katten är ett av våra mest populära husdjur. Det är kanske inte så konstigt eftersom katter är ganska enkla att ta hand om.

Förutom mat, vatten och en ren kattlåda kräver de inte mer än lite leksaker, något att klösa på och lite kärlek. Och det bjuder vi ju gärna på.

Ett klösträd får din katt att må bra

Visste du att stressnivåerna är lägre hos människor som har bra kontakt med djur, till exempel kattägare? Studier visar att djurägare har lägre blodtryck, mer sällan besöker läkare och löper mindre risk för återfall efter hjärtinfarkt. Det hela beror på ämnet oxytocin som utsöndras i kroppen bland annat när du stryker den mjuka pälsen på din katt. Oxytocin bidrar till läkning både fysiskt och mentalt.

Det minskar oro, stress och depression, ökar välbefinnandet och förmågan till social interaktion, koncentration och inlärning. Och ja, samma sak händer hos katten du klappar. Vi mår helt enkelt bra av att röra vid varann. Men oxytocin utsöndras inte bara vid fysisk beröring utan också när vi ägnar oss åt något vi tycker om. Som tur är behöver det inte vara något avancerat, det räcker med enkla saker som att känna vinden i håret under en cykeltur, att hoppa studsmatta eller plantera växter i trädgården. För din katt kan det vara att få klösa och klättra i ett klösträd. Har du en katt som behöver stimulans och sysselsättning är klösträdet en riktigt bra investering. Hos TecTake hittar du fantastiska klösträd i många olika storlekar som passar alla möjliga katter. Välkommen in till tectake.se!

Rädda möblerna med ett klösträd

Du kanske inte bara är mån om din hälsa utan även om dina möbler? Och ser gärna att din katt inte vässar klorna på inredningen? Med ett klösträd får katten sin egen möbel som aktiverar, tränar och stimulerar kattens naturliga beteende. Hos TecTake hittar du klösträd i många olika varianter, alla byggda av gedigna material i hög kvalitet. När du fått hem ditt nya, fina klösträd, kom ihåg att uppmuntra och belöna katten när den använder sin nya leksak.

Då förstärker du kattens beteende att hålla sig till sitt klösträd och låta bli dina möbler. Investera i ett klösträd så får du ha dina möbler och inredning i fred. Träden finns i en rad olika former, storlekar och färger, alla i hög kvalitet och med en mängd funktioner och detaljer som din leklystna kisse kan upptäcka och undersöka. Bland de olika modellerna finns helt säkert ett klösträd som passar just ditt hem och din katt. Letar du efter ett klösträd i hög kvalitet så ta en titt i butiken hos tectake.se!