Kund gjorde fel i prisuppfattningen på biff vid besök på Gordon Ramsay-restaurang: Fick ENORM räkning

Henrik R

60 veckor sedan

|

20/05/2023
Förbrukning
Foto: Privat
Foto: Privat
Jeffrey kommer nog att titta en extra gång på menyn när han ska beställa biff i framtiden.

När man får en meny i handen, ser de flesta alltid till att kolla priset vid de olika rätterna.

Så gjorde Jeffrey också, när han skrytte och besökte Gordon Ramsay Steak-restaurangen i Atlantic City tillsammans med sin flickvän.

Tyvärr för Jeffrey gjorde han bara ett misstag med priset, och det slutade med att det kostade honom en hel del pengar.

Jeffrey ville ha japanskt Kobe-kött, som är något av det finaste och mest möra i världen.

När han tittade på menyn undrade han också varför priset för Kobe var billigare än amerikanskt Wagyu-kött, som han har provat tidigare.

En Wagyu-biff kostade nämligen $80, vilket motsvarar ungefär 530 danska kronor, medan det japanska Kobe-köttet kostade $35 för 125 gram, vilket motsvarar cirka 225 danska kronor.

Problemet för Jeffrey var bara att han hade sett fel.

Priset för Kobe-köttet var faktiskt $35 per 28 gram, och Jeffrey, som var en hungrig man, hade beställt 340 gram Kobe-biff.

Foto: Privat

Därför slutade hans biff med att kosta $420, vilket motsvarar 2.770 danska kronor. Biffen var därför klart den dyraste på räkningen som chockerade Jeffrey efter måltiden.

"Biffen var fantastisk. Jag är i 40-årsåldern och har bara smakat Wagyu-kött tidigare. Jag har aldrig smakat äkta Kobe-kött. Det var som något jag aldrig har provat tidigare. Det smälte i munnen," sa Jeffrey till online-forumet Reddit.

Han tillägger också att han nästan hoppades att Gordon Ramsay skulle storma ut ur köket och kalla honom för en munk, efter Jeffreys stora misstag.