Mamma delar enkelt knep: Så fick jag ett sparande på 65.000 kronor på bara ett år

Skriven av Henrik R

53 veckor sedan

|

17/05/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I dessa tider skulle de flesta kunna använda lite mer pengar i sitt sparande, och det kan man få ganska enkelt om man följer ett knep som en helt vanlig mamma har delat.

Ett sparande på över 65 000 kronor på bara ett år; låter det inte härligt?

Det är något som många drömmer om, och särskilt i dessa tider med kraftigt höga priser på många saker är det något som många tyvärr får längta efter.

En brittisk mamma har dock delat ett knep som gör det ganska enkelt att få ett ordentligt sparande på relativt kort tid.

Faktiskt har hon själv enligt Ladbible lyckats gå från noll till 5 050 pund (cirka 65.000 kronor) på sitt sparande på bara ett år, och du kan göra detsamma om du följer mammans knep.

Du kanske tänker att det kräver mycket tid och arbete, men det är inte alls fallet. Knepet är nämligen mycket enkelt och inte särskilt tidskrävande.

I praktiken handlar det om att du köper 100 kuvert och numrerar dem från 1-100.

Därefter lägger du dem i till exempel en låda, och drar sedan ett slumpmässigt kuvert ur lådan två gånger i veckan.

Mamman, som har delat knepet, gjorde så att hon lade ner ett antal brittiska pund motsvarande siffran på kuvertet i kuvertet, och efter 50 veckor (mindre än ett år) hade hon således sparat ihop 5 050 pund (cirka 65 000 kronor).

Du kan naturligtvis göra det med svenska kronor och till exempel lägga 15 kronor i kuvertet med 1-talet, 75 kronor i kuvertet med 5-talet, 410 kronor i kuvertet med 27-talet och så vidare.

Efter 50 veckor, när du har lagt pengar i alla kuverten, kommer du på det sättet att ha ett sparande på 65.500 kronor.

Detta kräver självklart att du har utrymme i ekonomin att lägga undan allt mellan 45 kronor och 3.024 kronor varje vecka, men om det inte är fallet kan du fortfarande använda samma metod, men med mindre belopp eller färre antal kuvert per vecka.

På detta sätt kommer man nämligen automatiskt att lägga undan pengar istället för att "slösa" dem på oväsentliga saker.