Mamma varnar tonårsföräldrar: Den populära drycken dödade min dotter

Skriven av Henrik R

46 veckor sedan

|

22/07/2023
Förbrukning
Foto: Privat
Foto: Privat
Den 16-åriga flickans hjärta stannade när hon solade på stranden.

Den amerikanska mamman glömmer aldrig den dag då hennes 16-åriga dotter, Lanna Hamann, dog på stranden. Lannas plötsliga död var länge ett mysterium men nu menar den förkrossade mamman att man funnit dödsorsaken. Det skriver Sun Gazing.

Sommaren 2014 var tonåringen från den amerikanska delstaten Arizona på semester med några vänner och deras föräldrar. På den ödesdigra dagen låg Lanna och solade på stranden när hon plötsligt fick hjärtstillestånd och dog. 

Lanna Hamann var en frisk och aktiv tjej utan några kända sjukdomar, så hennes plötsliga död överraskade alla. 

Sedan dess har hennes mamma Kris Hamann kämpat för att ta reda på orsaken till dotterns död. I samarbete med kardiologen Jack Wolfson menar mamman att man kan slå fast att dottern avled till följd av att hon var uttorkad i den höga värmen och hade druckit energidrycken Red Bull hela dagen. 

Jack Wolfson upplyser om att stora mängder koffein och socker kan vara extremt farligt.

- Det finns medicinsk evidens för att det är saker som kan skada kroppen och orsaka förändringar i hjärtrytmen, samt påverka blodsockret, säger kardiologen.

Den olyckliga mamman vill dela med sig av det tragiska budskapet till föräldrar med tonåringar som gillar energidryck, så att inte fler mister livet allt för tidigt.