Män: så sköter du ditt skägg

Skriven av KC

317 veckor sedan

|

26/04/2018
Har du bestämt dig för att låta ditt skägg växa ut?

Eller har du redan ett skägg som du vill lära dig ta hand om bättre? Vare sig du är nybörjare inom skägg världen eller en van skäggbärare så kan du här få lite tips om hur du ska sköta och ta hand om ditt skägg.

Skägg växer väldigt olika och du måste hålla efter ditt skägg om du vill att det ska ha en speciell frisyr eller stil, annars kan looken bli väldigt vildvuxen. Om du får hjälp av till exempel en barberare att forma ditt skägg som du vill ha det en gång så är det sedan lättare för dig att hålla efter frisyren och på egen hand sköta den så att den behåller formen.

Hårvårds produkter för skägg. Det finns balsam och oljor speciellt gjorda för att vårda skägg. Använder du dessa produkter så tar du hand om ditt skägg och det får en bättre struktur och kvalité. 

Köp en skäggtrimmer. Med en skäggtrimmer så kan du styla ditt skägg precis så som du vill ha det. Vare sig om du har helskägg eller bara vill att ditt skägg har precis den rätta längden du önskar så kan du hitta många bra skäggtrimmers på marknaden. Det finns många olika funktioner som du bör hålla ett öga på för att få en användarvänlig och hög funktionell skäggtrimmer:
 
Det är bra att köpa en skäggtrimmer som har en batteritid som faktiskt räcker till, så att du alltid kan använda skäggtrimmern och att den inte stängs av när du är mitt uppe i att trimma skägget. Laddningstiden och bruknings tid är faktorer som avgör skäggtrimmerns pris. Ju dyrare en skäggtrimmer är, desto kortare tid behöver den generellt sett för att fulladdas.
 
Alla skäggtrimmers är utrustade med flera olika inställningar, så du själv kan bestämma vilken längd ditt skägg ska trimmas till. Till några skäggtrimmers medföljer även en hår trimmer, om du har behov och är modig nog att klippa ditt egna hår. Du kan hitta din skäggtrimmare här.