Mia fick en våldsam kemisk reaktion: Nu varnar hon om populär produkt

Filip Grönroos

406 veckor sedan

|

08/10/2016
- När jag kom till sjukhuset var mina händer så kalla att de nästan kändes döda.

22-åriga Mia skulle duscha som vanligt, men innan hon gick in i duschen tog hon på hårborttagningsmedlet Veet på benen.

Hon använde en liten svamp. När medlet hade fått verka skulle det sköljas av. Men hon fick lite av produkten på fingrarna och skäljde genst av det. Det visade sig vara katastrofalt, skriver Expressen

Kvinnan sköljde bort resten av produkten från benen. När hon kom ut ur duschen kände hon hur det brände på fingrarna.

- Jag kollade ner och såg att fingrarna och händerna hade svullnat, och det kändes som om de skulle explodera. Jag hade ingen känsel och huden såg väldigt skadad ut. Jag fick panik, men tvingades behålla lugnet för att min dotter var i rummet bredvid, säger Mia.

Till sist åkte 22-åringen till sjukhuset. Enligt henne fick läkarna en chock när hon kom in. De hade aldrig sett en sådan våldsam kemisk rekation.

I två timmar tog läkarna prover. Det var inte en vanlig kemisk rekation. Den var toxisk.

Det har gått tre dagar sedan hänselsen och i torsdags undersöktes Mia igen.

- Nu får jag medicin i några veckor, men jag vet inte när jag blir bra igen. Det är så förfärligt. Jag kan inte använda mina händer som vanligt, och det är väldigt svårt att bada mina barn för att man konstant använder sina fingertoppar. Det är liksom så öppet, säger den 22-åriga mamman.

- Det är många som använder produkten. Jag har aldirg tidigare haft något problem. Nu verkar det som att de har bytt ut en ingrediens, så det kanske har blivit bättre, säger hon.

Företaget bakom Veet har varit i kontakt med Mia. Recket Benickser Group har aldrig tidigare hört om liknande rekationer på produkten.

- Vi beklagar det djupt. Vi har varit i kontakt med henne för att få veta vad som hänt och erbjudit henne att gå till en hudläkare på vår bekostnad för att få veta varför detta hände, säger Ina Andreasen, talesperson för företaget.